GÜNDEM 9 OCAK 2021

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katledilmesi Avrupa başta olmak üzere birçok merkezde düzenlenecek eylemlerle protesto edilecek.

-İmralı Adası'nda rehin tutulan Abdullah Öcalan'a yönelik tecritle ilgili soruyu yanıtlayan Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, hükümetin Abdullah Öcalan ve diğer tutsaklara yönelik tecridin kaldırılması  için girişimlerini sürdüreceğini söyledi.

-Ocak ayı şehitlerini anan KBDH, "Faşist TC devletini, onu destekleyen kurum ve kişileri hedef alarak Rosalara, Merallere, Lalelere, Saralara ve Sêvêlere verdiğimiz sözü tutacağız" dedi.

-Paris katliamının bir an önce açığa çıkarılması gerektiğini belirten MARDEF, "Hayatı ve direnişi bir efsane olan Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan örnek birer direniş sembolü olarak anılacaklardır" dedi.

-Gerilla Sarina Dicle'nin mücadele tarzı ile örnek bir gerilla olduğunu söyleyen mücadele arkadaşları, "Heval Sarina Şemzinan Hamlesinde direniş destanıyla ölümsüz bir sembol oldu" dedi.

-Kayıp yakınları, yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-BM, açlık sorununun giderek ağırlaştığı Afrika’nın Sahel bölgesindeki krizi yönetebilmek için özel bir temsilci atandığını duyurdu. 

-Küresel ısınmanın geçtiğimiz yıl rekor düzeyde artarak sanayileşme öncesi döneme oranla 1,25 derece daha fazla olduğu bildiriliyor. 

-Ekonomik krizin en fazla vurduğu ülkelerden ABD geçtiğimiz yılın son ayını yeni yüz binlerce işsizle kapattı.