GÜNDEM 9 TEMMUZ 2022

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar…

-Türk ordusu ve KDP’nin işgal saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Türk devletinin Kürtleri ortadan kaldırmak için MİT'e büyük bir görev ve imkan verdiğini vurgulayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "MİT de KDP'nin verdiği bilgilerle katliam yapıyor" dedi.

- Amed’de HDP İl binası önünde üç yıldır AKP tarafından organize edilen oturma eylemine katılan Ruken Canbey, “Sen çok çalıştın, sıra diğer ailelerde” denilerek maaş aldığı büyükşehir belediyesindeki işinden çıkarıldı.

- Elektrik çarpması sonucunda iki eli kesilen ve yatağa bağlı bir şekilde olmasına rağmen ‘kaçma şüphesi’ olduğu gerekçesiyle tutuklanıp Maltepe Cezaevi’ne konulan Necdet Erik, “Cezaevinde kalamaz” raporuna rağmen bu kez Metris Cezaevine gönderildi.

- Kurban Bayramı için yetiştirdikleri kurbanlık hayvanları kent pazarlarına taşıyan satıcılar, büyük çoğunluğunu satamadı.

- KOMAW, başta şehit aileleri olmak üzere İslam aleminin, ezilen halkların ve demokrasi, özgürlük için mücadele eden herkesin bayramını kutladı. 

- Alman ve Kürt arkeologlar, Güney Kürdistan’da  Musul yakınlarında bulunan Dicle Nehri'nin derinliklerinden çıkan 3400 yıllık bir şehrin kalıntılarını keşfetmek için bir araya geldi.

- Almanya'da parlamento Rusya'dan gaz ithalatının azalması nedeniyle elektrik üretimini desteklemek amacıyla rafa kaldırılan kömürlü termik santrallerin yeniden faaliyete geçirilmesini öngören acil durum yasasını kabul etti.