Gar Katliamı'nın 117’nci ayında adalet talebi yenilendi

Ankara’da 2015 yılında gerçekleştirilen 10 Ekim Gar Katliamı’nın 117’nci ayında yaşamını yitiren 104 kişi anıldı.

Katliamın gerçekleştiği Ankara Garı önünde düzenlenen anma etkinliği, saldırının gerçekleştiği saat olan 10.04’te başladı. Anmada, Suruç Katliamı'nda hayatını kaybeden gençlerin aileleri de yer aldı.

Eylemciler “10 Ekim’i unutma, unutturma” ve “Gün gelecek devran dönecek, katiller halka hesap verecek” sloganları eşliğinde, kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.

10 Ekim Barış Derneği Yöneticisi Can Ateş yaptığı konuşmada, 117 aydır barış taleplerinden vazgeçmediklerini vurguladı. Ateş, “Aynı zamanda bir adalet mücadelesi veriyoruz. Mahkemelerde her ne kadar bazı kararlar verilmiş olsa da bunlar biçim için yeterli değil. Bu adalet mücadele biz ‘bitti’ demeden bitmeyecek” dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Mert Aldemir ise, Pirsûs’ta (Suruç) 33 düş yolcusunun da 10 Ekim’de Ankara’da olduğu gibi devlet eliyle katledildiğini belirtti. Faillerin yargılanmadığını belirten Aldemir, “Bizler açıkça belirtiyoruz, katil çetelere karşı mücadelemiz ortaktır. Ankara’dan Suruç’a katiller hesap verene kadar mücadelemizi büyütmeye katillerden hesap sormaya devam edeceğiz.” dedi.

Anma etkinliği, sloganlarla sona erdi.