Gardiyanlar tutsak Mehmet Yıldırım'a saldırdı

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak Mehmet Yıldırım, gardiyanların saldırısına uğradı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi, tutsaklara yönelik yeni bir darp olayı ile daha gündeme geldi. Mehmet Yıldırım isimli tutsak, 15 Ocak'ta gardiyanlar tarafından işkence edildi. 

10 TUTSAK SALDIRDI

Edinilen bilgilere göre, cezaevine kalan 15’e yakın tutsak, haklarında açılan bir disiplin soruşturması kapsamında ifadeleri alınmak üzere o gün İnfaz Hâkimliği’ne götürülüyordu. Koğuşlarından alınıp, cezaevinin çıkışına getirilen tutsaklardan Yıldırım, X-ray kapısına getirildiğinde kendisinden önce getirilmiş başka bir tutsak arkadaşını görünce elini kaldırarak selam verdi. Bu esnada yanında bulunan gardiyan, Yıldırım’ın eline sertçe vurdu.

Arkadaşına sadece selam vermek istediğini belirtip, bu duruma tepki gösteren Yıldırım, orada hazır bulunan 2-3 gardiyan tarafından işkence edilmeye başladı. Sonrasında gardiyanların sayısı 10’a çıktı. 

Gardiyanlar tarafından kolu bükülerek, zorla yere yatırılan Yıldırım, bu şekilde dakikalarca işkence edildi. Yıldırım, o anlarda “İnsanlık onuru işkenceyi yenecek” sloganını attı.

Saldırı sonrası yüzünde ve vücudunun farklı bölgelerinde morluklar oluşan, gözlüğü kırılan Yıldırım’ın dizinin üstünde de yine 10 cm’lik bir şişkinlik oluştu. Yıldırım, uğradığı saldırı sonrası tüm ısrarlara rağmen revire götürülmediği için rapor alamadı. 

Olay sonrası, Yıldırım ile birlikte 50’e yakın tutsağın savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.