Merkezi Diyarbakır'da bulunan Güneydoðu Gazeteciler Cemieti (GGC) Yönetim Kurulu adına "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle yapılan yazılı açıklamada, cezaevinde tutuklu bulunan gazetecilerin cezaya dönüşen uzun yargılamalarına son verilmesi gerektiði belirtilerek, fikir ve düşünce önündeki engellerin bir an önce kaldırılması istendi.
"10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle GGC yönetimi tarafından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 52 yıl önce gazetecilerin çalışma koşullarını düzenleyen 212 sayılı Yasa'nın yürürlüðe girdiði ve o günden itibaren 10 Ocak gününün "Çalışan Gazeteciler Günü" olarak kutlandıðı hatırlatıldı.
Gazetecilerin zor koşullarda görev yaptıðı ve bunun en önemli örneklerinden birinin Van depreminde yaşımını yitiren gazeteciler Cem Emir ve Sabahattin Yılmaz'ın haber takibi yaparken yaşamlarını yitirdikleri belirilerek şunlara yer verildi:
"Yine fikir ve düşüncülerini kamuoyu ile paylaşan deðerli üyemiz Ramazan Pekgöz şahsında birçok meslektaşımızın uzun tutukluluk süreleri vicdanları yaralamaktadır. Bu vesileyle fikir ve düşünce özgürlüðünün önündeki engellerin bir an önce kaldırılması yönünde adımların hızlıca atılmasını bekliyoruz. Deðerli üyemiz ve meslektaşlarımızın cezaya dönüşen uzun yargılama sürecinin bir an önce son bulmasını ve fikirleri nedeniyle tutuklanan tüm gazetecilerinin özgür kalmasını istiyoruz " denildi.