Gemlik Yürüyüşü için halk Bursa’da toplandı

Bursa’da halk Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için yapılacak Gemlik Yürüyüşü için toplandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Tevgera Jinên Azad -Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Mezopotamya Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı "Tecrit siyasetine karşı özgürlüğü savunmak için Gemlik’e yürüyoruz” şiarıyla yapılacak olan yürüyüş için Bursa'da toplandı.

 Çeşitli illerden Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı Arabayatağı Mahallesinde bulunan ve Newroz Alanı olarak da bilinen alanda bir araya gelecek olan halk, Gemlik’e doğru yürüyüş düzenleyecek. Yürüyüş öncesi çok sayıda il ve ilçenin giriş çıkışına kontrol noktası kuran Türk polisleri, valilik yasağını gerekçe göstererek herhangi bir açıklama, yürüyüş gibi eylem etkinliğe izin vermeyeceğini belirtti.

Yürüyüşün başlayacağı alan olan Newroz Alanı’nı ablukaya alan polis, alana çıkan birçok noktada Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması yaparak alana girişlere engel olmaya çalışıyor. Bursa’daki HDP binalarının da polis tarafından ablukaya alındığı ve ilçe binasına giriş, çıkışın yasaklandığı öğrenildi.

Yürüyüşün varış noktası olan Gemlik ilçesinde de çok sayıda polisin HDP İlçe binasını ablukaya aldığı ve kapısını kilitlediği belirtildi. İnegöl HDP ilçe binasının da çok sayıda polis tarafından ablukaya alındığı ve kitlenin ilçe binası önünde toplanmasına engel olunmaya çalışıldığı kaydedildi.

Yürüyüş için belirlenen Newroz Alanı’nın yakınında halk toplanmaya başladı. Kestel, Nilüfer ve Gürsu ilçelerinden çok sayıda kişi alana yakın bir noktaya gelerek toplanmaya başlarken, Yalova’dan da halkın Bursa’ya girişine engel olunmaya çalışılıyor.  Ayrıca toplandığı yeri de ablukaya alan polis gözaltı tehdidinde bulundu.