Gençler tecride karşı eylemler gerçekleştirdi

Devrimci Gençlik Hareketi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma ve özgürlüğü için bir çok kentte eylemler düzenledi. Çok sayıda işyeri ve araç ateşe verildi.

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) Koordinasyonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması için Türkiye ve Kürdistan kentlerinde eylemler gerçekleştirdiğini duyurdu.

Eylemlere ilişkin şunlar belirtildi:

MANİSA

1 Ocak tarihinde Kırağaç’ta F.T adındaki şahsa ait bir araç Şehit Baran Mawa İntikam Birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha oluştur.

AMED

3 Ocak tarihinde Yenişehir ilçesinin Şehitlik semtinde Şehit Serhildan Garzan İntikam birimlerimiz tarafından eş zamanlı olarak bir Emniyet Müdürlüğü, Et ve Süt Kurumu ve bir markete ses bombasıyla eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemlerin ardından düşman medyası çok sayıda kişiyi gözaltına almış ve birimlerimiz olduğunu söylemiştir bu haberler asılsızdır. Birimlerimiz eylemin ardından alandan ayrılmış ve görevlerinin başındadır.

İZMİR

7 Ocak tarihinde Bornova ilçesinde Fincancılar çarşısında mutfak malzemeleri üreten bir fabrika Şehit Nazelin Korkut İntikam birimlerimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde fabrikada maddi hasar oluşmuş ve kullanılmaz hale gelmiştir.

MUĞLA

7 Ocak tarihinde Fethiye ilçesinde sanayi sitesinde bir mobilya Mağazasının deposu Şehit Zelal Garzan İntikam Birimimiz tarafından ateşe verilmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bu depo tamamen imha olmuştur.”