Gençler, uluslararası komployu protesto etti
Ciwanên Azad üyeleri Fransa’nın Soisson ve İsviçre’nin Winterthur kentlerinde 15 Şubat Uluslararası Komplosu'nu protesto etti.
Ciwanên Azad üyeleri Fransa’nın Soisson ve İsviçre’nin Winterthur kentlerinde 15 Şubat Uluslararası Komplosu'nu protesto etti.
SOISSON
Fransa’nın Saisson kentinde Ciwanên Azad üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen 15 Şubat Uluslararası Komplo’yu protesto etti.
Ciwanên Azad üyeleri yaklaşık onlarca arabalara astıkları PKK bayrakları ve Öcalan posterleriyle bir konvoy oluşturarak şehrin caddelerinde tur attılar. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan lehine sloganların atıldığı konvoy eyleminden sonra gençler şehir merkezinde bulunan özgülük meydanında bir araya gelerek, basın açıklaması gerçekleştirdiler. Ciwanên Azad adına konuşan Lokman Serhad Uluslararası Komplonun 18’inci yıldönümüne dikkat çekerek, “Kürt gençleri olarak bundan sonraki süreçte uluslararası komplocu güçler ve Erdoğan-AKP faşizmine karşı her yerde mücadele etmeliyiz” dedi.
Eylem yapılana açıklama ardından sloganlarla sona erdi.
WINTERTHUR
İsviçre’nin Winterthur kentinde de Ciwanên Azad üyeleri Kürt halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüyüş düzenledi. Şehir merkezinde yürüyen gençler “Yaşasın Öcalan”, “Öcalan’a özgürlük”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” ve “Bijî Serok Apo” sloganla attılar.