Gençler ve kadınlardan Anne Şenyaşar'a ziyaret

23 gündür direnişini sürdüren Emine ve Ferit Şenyaşar’ı gençler ile kadınlar ziyaret etti. Polis ziyaretçileri engellemeye çalıştı.

Ailesi katledilen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa'daki adliye önünde 23’üncü günündeki adalet nöbetine destek ziyaretleri sürüyor. Bina girişinde bulunan Atatürk kaidesinin önünde eylemlerini devam ettiren aileyi, gün içinde Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Urfa Şubesi yöneticileri, üniversite öğrencileri ve Mersin ile Adana’dan gelen Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ziyaret etti.

'İKTİDAR MAHKEMEYE BASKI YAPIYOR'

İlk ziyaret Eğitim Sen Urfa Şubesi tarafından gerçekleştirildi. Eğitim Sen yöneticilerine nöbet boyunca yaşadıkları hak ihlallerini aktaran Ferit Şenyaşar, dün A4 kağıdı üzerinde “Adalet” yazıldığı için gözaltına alındıklarını ifade etti. Malatya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 Nisan’da görülecek duruşmaya dair bilgi aktarımında bulunan Şenyaşar, mahkemenin siyasi baskı altında olduğunu belirtti.

ANNE ŞENYAŞAR'DAN ADALET ÇAĞRISI

Hastanedeki katliam ile ilgili tanık olduğu anları anlatan Anne Emine Şenyaşar ise dosya savcısına seslenerek “'Adaletli olacağım' diye yemin ettin, o makama geldin. Hastane kayıtları çıkarılsın adalet yerini bulsun” dedi. Anne Şenyaşar, hastane kayıtlarının çıkarılması ve saldırılarda ağır yaralanan tutuklu oğlu Fadıl'ın bırakılması durumunda eylemlerini sonlandıracaklarını ifade ederek, “23 gündür buradayız, artık adalet yerini bulsun” dedi.

Döktüğü gözyaşları karşısında anneyi sakinleştiren Eğitim Sen Urfa Şube Eşbaşkanı Mahmut Binici, ailenin adalet talebinin kendi talepleri olduğunu, dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

ÖĞRENCİLERE BASKI, KADINLARA ENGELLEME

Ardından aileyi Nevşehir, Ege ve Harran Üniversitesi’nde okuyan üniversite öğrencileri ziyaret etti. Aileden yaşadıklarına dair bilgi alan öğrenciler, ayrılacakları esnada polis tarafından Genel Bilgi Taramasına (GBT) maruz kaldı.

Mersin ve Adana’dan Urfa’ya gelen Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri de aileye destek ziyaretinde bulundu. Adliye binasının girişinde görüşme yapılmasına izin verilmediği için yakın bir mekanda gerçekleşen ziyarette, Anne Emine Şenyaşar, yaşadıkları ile ilgili kadınlara bilgi aktarımında bulundu. Anne Şenyaşar ile dayanışma içinde olduklarını belirten kadınlar, uzun süre anne ile sohbet etti. Ziyaret sonrası mekanın çıkışında anne ile açıklama yapmak isteyen kadınlar, polisler tarafından engellendi. Açıklama yapılmasının engellemesine tepki gösteren TJA Aktivisti Bedriye Kuş, “Bir anne 23 gündür adliye binası önünde oturuyor. Biz de kadınlar olarak Adana ve Mersin’den onu ziyaret edip, yanında olduğumuzu belirtmek için buraya geldik. İlahi adalet bir gün gerçekleşecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

Polisin tutumuna tepki gösteren Anne Emine Şenyaşar, “Bizi engelleyeceğinize katliam yapanları engelleseydiniz” dedi. Eylem süresince kadınlar 3 kez GBT kontrolünden geçirildi.