Gençlik örgütleri: 10 Ekim'in hesabını sokakta soralım!

İstanbul Üniversitesi önünde buluşan gençlik örgütleri, 10 Ekim Ankara Katliamı'nda katledilenleri andı, "Hesabını sokakta sormaya çağırıyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi ana kapısında bir araya gelen çok sayıda gençlik örgütü, Ankara’da 10 Ekim 2015 tarihinde DAİŞ tarafından yapılan bombalı saldırıda katledilen 104 kişiyi andı. Katliamın yıl dönümü dolayısıyla yapılan basın açıklamasında, "10 Ekim'i unutma, unutturma. Katillerden hesabı gençlik soracak" pankartı açarak, sık sık, "Unutmak yok, affetmek yok" ve "Amed, Suruç, Ankara hesap sormaya" sloganları atıldı.

'DEVLETİN KATLİAMI'

Anarşist Gençlik üyesi Şeyma Çopur, “10 Ekim 2015 günü saat 10.04’de devlet, katliamlar hanesine bir yenisini daha ekledi" dedi.
İktidarın egemenliğini kaybetme korkusuyla halklara saldırdığını dile getiren Çopur, iktidarı işaret ederek, "Kaybedeceksiniz! İktidar eliyle katledilen her bir kişinin ardından ‘Bir gider bin geliriz’ diyerek mücadeleyi sürdürenlerin inancına ve öfkesine kaybedeceksiniz" diye konuştu.
Çopur, şöyle devam etti: "Katliam için uygun ortamı hazırlayan ve 103 kişiyi IŞİD iş birliğiyle katleden, devlettir. Unutmamakla kalmayacağız elbette, yitirdiklerimizin hesabını sormak için affetmeyeceğiz katilleri. Sokak sokak, meydan meydan büyüyecek öfkemiz, devlet katliamlarında bir kişi daha yitirmemek için."
Çopur, "Savaşların, saldırıların, neden oldukları salgınların, yağma ve rantlarının alaşağı olması ancak bizim mücadelemizle mümkün olacak. Bu eli kanlı egemenlere karşı barış içinde kardeşçe, insanca bir yaşamı kurmanın tek yolu örgütlülüğümüzü yükseltmekten geçiyor. Bulunduğumuz her alanda mücadeleyi büyütmeliyiz. Herkesi 10 Ekim'in hesabını sormak için sokaklara çağırıyoruz" diye kaydetti.