Genel-İş'ten kayyum tepkisi: Hiçbir hakkımız güvencede değil

HDP’li belediyelerin gasp edilmesine tepki gösteren GENEL-İŞ Sendikası, bu ülkede artık hiçbir hakkın güvencede olmadığını belirtti.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) İstanbul Anadolu Yakası 1 Nolu Şube, 19 Ağustos’ta HDP’li üç büyükşehir belediyesinin gasp edilmesine karşı bir eylem yaptı.

Kayyumlar, Kadıköy’de bulunan Beşiktaş İskelesi Önünde yapılan bir basın açıklaması ile protesto edildi.

Açıklamada, "Kadın cinayetlerine, kayyıma ve doğa katliamına karşı omuz omuza" pankartı açıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da bu eyleme katıldı.

Kadıköy Belediyesi Genel-İş Sendikası İşyeri Temsilcisi Eylem Çelik, gasp edilen belediyeler konusunda şunları ifade etti: “Dört ay önce aday olmalarında hukuki bir engel bulunmayan ve halkın ezici bir çoğunlukla seçtiği belediye başkanlarının, herhangi bir yargı kararına dahi dayanmadan bir gecede görevden alınabildiği bir ülkede, hiçbir hakkımızın güvence altında olmadığı ortadadır.”

Çelik, OHAL döneminde de 100’e yakın belediyeye kayyum atandığını belirtirken, “Bu belediyelerde çalışan sendikamız DİSK/Genel-İş üyesi 3 bine yakın işçi arkadaşımız haksız-hukuksuz bir biçimde işlerinden edilmişlerdi” diye hatırlattı.

Çelik, seçme ve seçilme hakkına yönelik müdahalelerin hiç kimseye faydasının olmadığını kaydetti. Eşbaşkanlık sisteminin kayyuma gerekçe olarak gösterildiğini de hatırlatan Çelik, iktidarın kadın düşmanı olduğunu vurguladı.

Çelik, “Hep birlikte mücadeleyi büyütelim. Ülkemizi, geleceğimizi, demokrasiyi, adaleti ve toplumsal barışı savunmak hepimizin görevidir. Demokrasinin, eşitliğin, özgürlüğün, barışın ve adaletin hâkim olduğu bir ülke ve dünyayı hep birlikte kuralım” diyerek sözlerini tamamladı.