Gergerlioğlu: Geri adım atmıyorum

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Yılmıyorum, geri adım atmıyorum. Büyük bir inanç ve aşkla halkın hakkını savunuyorum. Cezaevine atsalar orada da nöbeti sürdüreceğim” dedi.

Devletin/iktidarın derin aklının, 2023 ajandasına dikkat çeken HDP Milletvekili Gergerlioğlu, şunların altını çizdi. “Bu, seçimden çok daha farklı bir yer, çok daha kalıcı bir niyetin ürünü. Alelacele seçim yapmak gibi bir çabaları yok. Akıllarınca Kürt meselesini toprağa gömüp yeni bir anlayışla 2023’e gidecekler. Olmayacak duaya amin diyorlar. Neo Osmanlıcı politikalarla yüz yılın intikamı planlanıyor. Biz diyoruz ki; yeni bir demokratik hukuk devleti kuralım, bu topraklara demokrasiyi getirelim, bizim derdimiz bu.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, vekilliğinin gasp edilmesi ardından HDP Genel Merkezi’nde “Adalet Nöbeti”ni sürdürüyor. “Adalet Nöbeti”nin 12. gününde ANF’ye konuşan Gergerlioğlu, şunları söyledi: “Milletvekilliğim ani bir kararla düşürüldü, çünkü bu siyasi bir karardı ve hukuki bir yanı yoktu. Hukuk bir manivela olarak kullanılarak siyasi bir amaç yerine getirildi. Bir davam vardı ve Yargıtay sonucu bekleniyordu. İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesiyim ve etkili bir muhalefet yapıyordum. Çeşitli fezlekeler, soruşturmalar, suç duyuruları, davalar ve ithamlarla bizi etkisizleştirmeye çalışıyorlardı. Süren davam bu nedenle hızlandırıldı, bir yıl içinde karar alındı ve Meclis Başkanlığı da hızlı bir şekilde kararı okuttu. Kararın ardından Meclis’ten uzaklaştırıldık ve kısa bir süre içinde cezaevine gireceğim. Bunun siyasi olduğunu Türkiye toplumu da görüyor. Tek bir kişi, tek bir hukukçu bile bu kararı savunamıyor. Biz bu dayatmaları kabul etmiyoruz, yine halkın vekiliyiz ve bu gaspa, haramiliğe karşı mücadelemizi burada HDP Genel Merkezi’nde devam ettiriyoruz. Yılmıyorum, geri adım atmıyorum. Büyük bir inançla, aşkla, şevkle halkın hakkını savunuyorum. Bize oy veren insanlar bir emanet verdi ve bu emaneti savunmamız gerekiyor.”

HİÇBİR SONUÇ ALAMAYACAKLAR

Kendi vekilliğinin gaspının ardından HDP’ye kapatma davası açıldığını ve ikisinin de ertesi gün yapılan MHP Kongresi’ne yetiştirildiğini hatırlatan Gergerlioğlu, “Topyekun saldırı olduğunu herkes görüyor. Bu saldırıları yıllardır yapıyorlar. Yıllardır aynı döngü, aynı sonuçları alıyorlar, yine aynı hikaye yaşanıyor. Zorbalar yine de devam ediyor. Hiçbir yere varamayacaklar, hiçbir sonuç alamayacaklar. Devam etmeleri bu topraklar adına sadece büyük bir zaman kaybı” şeklinde konuştu.

SEÇİMİ AŞAN BİR PLANLAMA

Devletin/iktidarın derin aklının, 100. yıl, beka meselesi diye bir meselesi olduğunu; 2023’e yeni bir Türkiye çıkarmak, Kürt meselesinin güya bitirildiği, Kürt meselesi diyen partilerin olmadığı bir yere gitmek istediğini vurgulayan Gergerlioğlu, şunları ifade etti: “Bu, seçimden çok daha farklı bir yer, çok daha kalıcı bir niyetin ürünü. Alelacele seçim yapmak gibi bir çabaları yok. Akıllarınca Kürt meselesini toprağa gömüp yeni bir anlayışla 2023’e gidecekler. Bunun bir hayal olduğunu biz biliyoruz ama ne yazık ki kafa yapıları bu. Bahçeli-Erdoğan, bir araya gelince kafası bu oluyor. Olmayacak duaya amin diyorlar. Neo Osmanlıcı politikalarla yüz yılın intikamı planlanıyor. Biz diyoruz ki; yeni bir demokratik hukuk devleti kuralım, bu topraklara demokrasiyi getirelim, bizim derdimiz bu.”

AMACIM ADALETİ VURGULAMAKTI

Gergerlioğlu, partisinin her zaman yanında olduğunu söyleyerek, düşüncelerinden geri adım atmayacağının altını çizdi. Kamuoyundan büyük bir destek aldıklarını da kaydeden Gergerlioğlu, bu süreçte etkili bir siyaset ürettiklerini belirtti. Gergerlioğlu, şöyle konuştu: “Meclis’ten namazımızı kılmadan, pijamayla atmak gibi bir itibarsızlaştırma çabası olmasına rağmen şu anda toplumun bizim mücadelemizi sahiplendiğini görüyorum ve mesajlarımı vermeye devam ediyorum. Gelen tebliğnameye göre Perşembe günü sürem bitiyor. Çarşamba günü Genel Merkez’de geniş bir basın toplantısıyla son mesajlarımı vereceğim. Sonra da evimde ailemle bekleyeceğim. Sonuçta bir infaz olayı gerçekleştiği için herhangi bir direniş göstermeyeceğim. Beni evden alabilirler. Şimdiye kadarki direnişimin amacı adaleti vurgulamaktı. Cezaevine de girsem ‘Adalet Nöbeti’ne devam edeceğim. Bayrağı burada bırakacağım ama arkadaşlarım da üstlenecek ve devam edecek.”

SESİMİZ YÜKSELMELİ

Topluma da bir çağrısı olduğunu kaydeden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, şunları ekledi: “Toplumdan bu yöntemi devam ettirmelerini istiyorum. Evlerinde, pencerelerine yazarak, sosyal medyadan ‘Adalet Nöbeti’ diyerek her adaletsizliğe karşı sivil direniş gerçekleştirebilirler. Şu anda insanlar sokağa çıkmaktan, basın açıklaması yapmaktan, protesto etmekten korkuyor. Devlet tüm azmanlığı ile insanların üzerine çöküyor. İnsanlara terörist damgası vuruyor; işinden, gücünden, özgürlüğünden ediyor. Ben herkese basit ve sivil bir yöntem öneriyorum. Herkes bizim burada yaptığımızı bulunduğu yerde yapsın ve sesimiz yükselsin. Topluma da siyasilere de bunu öneriyorum.”