Gezi Direnişi anmasında işkenceyle gözaltılar

Gezi Direnişi’nin 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla Taksim TMMOB önünden Gezi Parkı’na yürümek isteyen binlere, polis biber gazı ile saldırdı; çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gezi Direnişi’nin 9’uncu yıl dönümü dolayısıyla Taksim TMMOB önünden Gezi Parkı’na yürümek isteyen binlere, polis biber gazı ile saldırdı.

Bu keyfi uygulamayı barikata yüklenerek protesto eden kitle TMMOB’nin bulunduğu İpek Sokak’ta  ablukaya alındı. Basının zorla uzaklaştırıldığı sokakta çok sayıda kişi işkenceyle gözaltına alındı.

Gezi Direnişi’nin 9. yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla çok sayıda kişi TMMOB önünde bir araya geldi. "Acil demokrasi ve adalet. Karanlık gider Gezi kalır" yazılı pankartın açıldığı eylemde, Gezi’de hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Medeni Yıldırım, Hasan Gerit Gedik'in yanı sıra hukuksuz bir kararla tutsak edilen Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman'ın fotoğrafları taşındı.

“ Her yer Taksim her yer direniş” sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Bu keyfi uygulamaya barikata yüklenerek tepki gösteren kitleye polis saldırdı. Kitleye biber gazı ve gaz bombasının sıkan polise, kitle taş ve şişe atarak karşılık verdi.

Abluka altında okunan basın açıklaması sonrası tekrar barikata yüklenen kitleye polis yine saldırdı. TMMOB’nin bulunduğu İpek Sokakta ablukaya alınan kitlenin İstiklal Caddesi’ne çıkması polis tarafından engellendi. Birçok yurttaşın TMMOB içinde rehin kaldığı ablukaya gençlik örgütleri polis bariyerlerini yıkarak karşılık verdi.

Basının zorla alandan çıkarıldığı sokağa çok sayıda gözaltı aracı getirdi; çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Bu zulme tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, “ Bizi polis zoruyla sindirmeye çalışıyorlar ama bilsinler ki bu zorbalığın sonu yakın” dedi.

Gözaltıları İstiklal Caddesi’nde sloganlarla protesto eden yurttaşlara da polis saldırdı. Yürümek isteyen yurttaşların önü polis tarafından kesildi. Bu keyfi uygulamaya tepki gösteren bir kadının yüzüne polis kalkanla vurdu.