Girê Amediyê’de 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemde 5 işgalci Türk askeri cezalandırıldı. 2 mobesse kamera sistemi imha edilirken, 1 konteynır da darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Kurdistan Özgürlük Gerillası, fedaice savaşarak sömürgeci Türk ordusuna ağır darbeler vurmaya devam etmektedir. Özel savaş medyası aracılığıyla girdiği girdaptan çıkmaya çalışan faşist Türk ordusu, Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın sarsılmaz iradesi ve etkili eylemleri karşısında kirli emellerine ulaşamamıştır. Hareketli timlerimizin zengin taktikleri büyük bir yaratıcılıkla kullanarak gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 5 işgalci cezalandırılmış, 2 mobesse kamera sistemi imha edilmiş ve 1 konteynır darbelenmiştir.

İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 6 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, tank, havan ve ağır silahlarla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

“Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

30 Kasım saat 08:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce koordineli gerilla eylemiyle 3 koldan vurulmuştur. Birinci eylem kolu; Şehîd Cesur savaş mevzileri çevresindeki işgalcilerin üzerine sızma taktiğiyle gitmiş, ferdi silah ve el bombalarıyla 5 işgalciyi cezalandırmıştır. İkinci eylem kolu; orta otomatik silahlarla Şehîd Sîpan savaş mevzileri çevresindeki işgalcileri vurarak darbelemiş ve 2 mobesse kamera sistemini imha etmiştir. Üçüncü eylem kolu ise orta otomatik silahlarla Girê Şehîd Pîrdoxan savaş mevzileri çevresindeki işgalcileri vurarak darbelemiştir.

Sömürgeci Türk devleti, güdümündeki özel savaş medyası aracılığıyla bu eylemde sadece bir kaybının olduğunu açıklamış ve bir kez daha kamuoyundan hakikati gizlemiştir. Yine sahte zafer senaryoları üreterek Kurdistan Özgürlük Gerillası karşısında aldığı darbeleri özel savaş yöntemleriyle aşmaya çalışmaktadır. Yurtsever halkımız ve kamuoyu faşist Türk devletinin sıklıkla başvurduğu bu kirli savaş propagandalarına itibar etmemelidir.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

30 Kasım saat 15:30’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemde 1 konteynır darbelenmiştir.

30 Kasım saat 16:30’da Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler YJA Star hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Kasım ve 1 Aralık’ta Girê Amediyê Girê Amediyê ve Girê Şehîd Şahan Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 6 kez bombalanmıştır.

29 Kasım’da Sîda, Çemço, Girê FM ve Girê Amediyê Direniş Alanları obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalanmıştır.”