'Gökhan Güneş'i devlet kaçırdı'

Türk polisinin kaçırdığı Gökhan Güneş için yapılan eylemde, "Kaçıran devletin kendisidir" mesajı verildi.

İstanbul'un Başakşehir ilçesinin İkitelli semtinde 20 Ocak’ta polisler tarafından kaçırılan Gökhan Güneş'in ailesi ve arkadaşları, Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı. Eyleme HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Gökhan Güneş 20 Ocak’ta devlet güçleri tarafından kaçırıldı” pankartının açıldığı eylemde, “Gökhan Güneş'i bırakın”, “Gökhan Güneş nerede” sloganları atıldı.

 'KAÇIRAN DEVLETİN KENDİSİDİR'

Piroğlu, insanların attığı her adımın devlet tarafından kayıt altına alındığı, izlenildiği bir dönemde sokak ortasında zorla kaçırılan bir insanın bulunamamasından devletin sorumlu olduğunu söyledi. 

Güneş'in akıbeti hakkında devletin neden sessiz kaldığını soran Piroğlu, şöyle dedi:

“Bu sessizlik devletin de işin arkasında olduğunu gösteriyor.  Gözaltında kayıpların ne olduğunu ne anlama geldiğini de iyi biliyoruz. Gökhan’ın kayıtları var. Zorla kaçırıldı. Biz biliyoruz ki devletin elinde daha detaylı kayıtlar da vardır. Devlet hala ses vermedi. Bizim için adres devletin kendisidir. Gökhan’ı bize vermesi gereken de devlettir. Gökhan’ı istiyoruz. Gökhan’ı bulmak bütün muhalif güçlerin sorumluluğundadır. İktidar kaçırma olaylarıyla bir korku imparatorluğu yaratıyor. Gökhan bize teslim edilene kadar sessiz kalmayacağız."

‘GÖRÜNTÜLERİ BULDUK AMA DEVLETTEN SES YOK'

Anne Nazife Güneş de devletin oğlunun nerede olduğunu gayet iyi bildiğini söyleyerek, “Nerede Gökhan? Nereye götürdüler? Alındığı yer belli. Kendi imkanlarımızla esnaftan kaçırıldığı yerin görüntülerini bulduk. Ama hala devletten ses yok. Aramadığımız yer, çalmadığımız kapı kalmadı. İsteseler oğlumu bulabilirler. Oğlumun nerede olduğunu söylesinler. Çocuğumun yaşadığını bileyim yeter. Dayanamıyorum, oğlumu bana versinler. Sadece yavrumu istiyorum”  dedi. 

Ayrıca yarın saat 13.00 ile 15.00 arası oturma eyleminin süreceği belirtildi.