Güven, cezaevi önündeki eylemden yükselen sesleri duydu

Türk rejimi tarafından rehin tutulan HDP’li vekil Leyla Güven, 65 gündür yürüttüğü açlık grevine destek için cezaevi önünde yapılan eylemden yükselen sesleri duyduğunu bildirdi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 65 gündür süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunuyor. Güven’in açlık grevi kritik aşamada ve sağlığı giderek bozuluyor.

Diyarbakır E Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven ile bir telefon görüşmesi yapan kızı Sabiha Temizkan, annesinin cezaevi personelinin yardımı ile telefonun başına gelebildiğini söyledi.

Kızının verdiği bilgilere göre, Güven hakkındaki haberlerin yer aldığı Yeni Yaşam Gazetesi’nin Cuma günkü sayısının kendisine verilmediğini belirtti.

Güven, kendisiyle dayanışma amacıyla Perşembe günü cezaevi önünde yapılan yürüyüşten sesleri de duyduğunu belirterek, sevgilerini iletti.

Temizkan, telefon görüşmesi ardından Twitter hesabı üzerinden şu mesajları paylaştı:

“Annemle telefon görüşmesi yaptık. Personelin yardımıyla telefonun başına gelebildiğini söyledi. Bugün Yeni Yaşam Gazetesi (@yeniyasamgazete) kendisine verilmemiş. Gerekçe #LeylaGüven haberleri! Cezaevi önüne yürüyenlere sevgileri var, “Sesleri bana ulaştı” dedi. #LeylaGüven65gün”

Perşembe günü aralarında HDP’li vekillerin de olduğu kalabalık bir grup, cezaevi önüne yürümek isteyince polis saldırısı ile karşılaşmıştı. Engellere rağmen cezaevi önüne yürüyen HDP’liler, basın açıklaması sırasında polisin şiddetine uğramıştı.