Güven Yüksekovalılara seslendi: Direnişe direniş kattınız

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekilli Leyla Güven, Yüksekova sakinlerine canlı yayın ile seslendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 86 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi sakinlerine canlı yayında hitap etti.

Amed’deki evinden HDP’nin Yüksekova ilçe binasına bağlanan Güven, halkın büyük coşkusu ile karşılandı. Güven’in canlı yayın bağlantısı ile birlikte "Gever seninle gurur duyuyor" ve "Leyla rûmeta me ye" (Leyla onurumuzdur) sloganları atıldı.

Yüksekova halkının direnişçi ruhunu selamlayarak konuşmasına başlayan Güven, "Sizin gösterdiğiniz direniş bize moral oluyor. Direnişimize direniş katmış oluyor. Şuan cezaevlerinde tecritte karşı bedenini açlığa yatıran yüzlerce kişi var. İçeride direniş devam ederken dışarıda da buna cevap olabilmek için insanlar alanlara çıkıyor. Tecridin kaldırılması için direnen herkesi buradan selamlıyorum" dedi.

Güven, tecrit koşuları sonlanıncaya kadar açlık grevlerinin devam edeceğini vurgulayarak, geçen her dakika ve saniyenin önemli olduğunu kaydetti. Sağlık durumunun kötü olması nedeniyle konuşması kısa süren Güven, ilçe binasındaki halk tarafından sloganlar ve alkışlarla desteklendi.