GÜNDEM 09 MAYIS 2012

GÜNDEM 09 MAYIS 2012

* BDP Eşbaşkanı Gülten Kışanak “Feminist Forum”a katılmak için geldiði Stockholm’de son siyasal gelişmelerin ele alındıðı iki ayrı toplantıya da katıldı. Kışanak, ‘’Devlet çözümsüzlüðünü muhataplık tartışmasıyla gizlemek istiyor’’ dedi.

* Nisan ayında kadın istihdamı, kadın mahkûmların sorunları ve çocuk gelinlerla ilgili Meclis’e 2 araştırma önergesi ile 23 soru önergesi verildi.

* Pozantı Cezaevi'ndeki cinsel taciz, tecavüz, yapılan işkenceleirn ortaya çıkması ardından Sincan Çocuk Cezaevi'ne konulan çocuklar, avukatlarına işkenceye maruz kaldıklarını anlattı. Bunun üzerine Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioðlu ve Baro Yönetim Kurulu'ndan bazı avukatlar, 17 Nisan'daSincan Çocuk Cezaevi'ne sürpriz bir ziyarette bulundu.

* ‘Okul Sütü Projesi’ kapsamında daðıtılan sütten dün de 51 çocuk rahatsızlanırken, Sivas’taki sütleri daðıtan Bakraç adlı firmanın ödüllendirildiði ortaya çıktı.

* Avrupa Üniversitesi Etnoloji Profesörü Werner Schiffauer, Avrupa'da Müslümanların çoðunlukta olacaðını söyledi.

* ÝHD’nin toplu mezarlarla ilgili verdiði sayıların gerçeði yansıtmadıðını ileri süren Ýçişleri Bakanı Naim Şahin’i, ÝHD Bitlis Temsilcisi Hasan Ceylan bu verileri ispatlamak için Bitlis’e davet etti. Ceylan, Şahin’e inkar ettiði toplu mezarların varlıðını yerinde göstermek istediðini bildirdi.

* Avukat Kazım Genç, idam edilen Erdal Eren ve Veysel Güney için 12 Eylül davasının görüldüðü Ankara 12. Aðır Ceza Mahkemesi'ne yeniden gerekli belgelerle başvuruda bulunacaklarını söyledi, "Bu kez mahkemenin daha dikkatli ve özenli davranacaðını düşünüyorum" dedi.

* Bir Alman ajanı olan Gottfried Johannes Müller 1942 yılının baharında Ýstanbul’dan Almanya’ya geri döndüðünde Alman ordusunun en önemli sorunlarından biri çok geniş bir coðrafyaya yayılan güçlerin yakıt ihtiyaçlarının karşılanmasıydı. Müttefiklerin yakıt depolarına karşı sürekli düzenlediði hava saldırıları ve sabotajlar, yakıt sıkıntısını gün geçtikçe daha da büyütüyordu.