GÜNDEM 11 ŞUBAT 2017

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplo 18’inci yıl dönümünde kitlesel olarak protesto edilecek.

-15 Şubat Uluslararası Komplo’nun yıl dönümünde eylemleri yükseltme çağrısı yapan YJA Star Komutanı Hemrîn Dersim, “Ne olursa olsun mücadelemizi sürdürerek en kısa zamanda Önderliğimizi fiziki özgürlüğe kavuşturmaktır. Zaten Önderliğimizin duruşu başta bu komployu başarısız kılmıştır” dedi.

-Türk devletinin ve çetelerin saldırıları sonucunda Türkmenlerin topraklarını terk etmek zorunda bırakıldığına dikkat çeken Halepli Türkmen Selva, demokratik Suriye’nin inşası için Türkmenlere çağrıda bulundu.

-Suruç'ta 33 devrimciyi katleden DAİŞ'li Şeyh Abdurrahman Alagöz, bir gün önce Suruç'a gelmesine rağmen, iddianamede Alagöz'ün sadece 20 Temmuz gününe ilişkin kamera görüntüleri yer alıyor. Avukat Gülhan Kaya, Alagöz'ün 19 Temmuz günü kimlerle görüştüğünün araştırılması gerektiğini söyledi.

-PKK saflarında kadın özgürlüğü için mücadele vermenin onurunu taşıdıklarını belirten gerillalar Sema ve Rojbin, “Biz akrabadan öte PKK’de heval olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemler düzenleyecek.

-Brezilya'nın Espirito Santo eyaletinde polislerin başlattığı grev ardından, eyalette bir hafta içerisinde 120’yi aşkın cinayet işlendi. Eylemler Rio eyaletine de sıçradı.

-Romanya'da, eski bir basket şampiyonu olan kadın yargıç Laura Codruta Kövesi, bugün halk arasında yolsuzlukla mücadele şampiyonu olarak değer görüyor.

-Daha iyi öğrenmek için unutmak. İşte beynimizin biz uyurken yaptığı iş. Yakın bir zamanda yapılan bir araştırmaya göre, beynimiz anılarımızı arıtmak amacıyla hafızamızın bir kısmını siliyor.