GÜNDEM 17 TEMMUZ 2016

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Minbic’te devam eden Şehit Komutan Ebu Leyla Hamlesi ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Aldar Halil, Rojava Devriminin başlangıcında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefesinin kendilerini Suriye’deki muhalefetin durumuna düşmekten kurtardığını söyledi.

- Türkiye’de darbe girişimi sonra yaşanan gelişmeler takip edilecek. Darbe teşebbüsünde bulunanlara yönelik operasyonların bugün de sürmesi bekleniyor.

- Almanya’da bugün birçok merkezde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemler düzenlenecek.

- ‘‘Önderliğe kendi kanınyla mektup yazdı. Kanını akıtarak, ‘kanımla her zaman senin yolundayım’ diye yazdı. Önderliğin esaretten kurtulmasını çok istiyordu. Onun esaretten kurtulacağı gün dünyanın daha aydınlık olacağını söylüyordu her zaman.” Rojava Devriminin ilk şehidi Mahmut Bekir Müslim’in ailesi konuştu.

- Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık durumuna ilişkin endişe taşıdıklarını belirten Barış Anneleri, tecridin acilen sona erdirilip barışçıl ortamın sağlanması için demokratik kesimlere harekete geçme çağrısında bulundu.

- Geçmişin izlerinin harabelerinden okunduğu Ani, bir zamanlar yüz binlerce insana ev sahipliği yapmıştı. Şimdilerde sadece turistlerin uğradığı bu yerde kiliselerin çan sesleri de artık sadece uzaktaki dağlarda yankılanıyor.