GÜNDEM 28 OCAK 2017

Kürdistan ve dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

-YBŞ savaşçıları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı mücadeleyi yükseltme konusunda halklara çağrıda bulundular.

-Rojava Kantonları Özerk Yönetimi Dış Temsilcilikler sorumlusu Sinem Muhammed açtıkları temsilciliklerle uluslararası ilişkilerde muhatap durumuna geldiklerini ve önümüzdeki dönemde Avrupa’nın birkaç ülkesi ile Washington’da temsilcilik açma hazırlıkları yaptıklarını söyledi.

-Güney Afrika Kongresi Üyesi Ebrahim Ebrahim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söyledi.

-Efrin’e çok yoğun bir mülteci akışı olmasına karşın herhangi bir uluslararası desteğin olmadığını söyleyen Bekir, “Mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya imkanlarımız yetmiyor. Soğuktan çocuk ölümleri gerçekleşiyor. Efrîn’deki mülteciler için acil yardım gerekiyor” dedi.

-Bir devrimci olarak 21 yıllık gerilla yaşamını Kürt halkının özgürlüğüne adayan Helwest Partizan, Kuzey Kürdistan başta olmak üzere tüm gerilla alanlarında verdiği mücadele ile Güney Kürdistan'ın yaşamını yitiren devrimcileri arasında yerini aldı.

-Belçika’da 22 Mart 2016’da DAİŞ çetelerince düzenlenen çifte saldırının faillerinden İbrahim el Bakraoui’nin Türk yetkililerince bilinçli olarak bu ülkeye iade edilmediği ve Hollanda’ya inmesine olanak sağlandığına dair şüpheler bir kez daha gündemde. 

-Güney Afrika Kongresi Üyesi Ebrahim Ebrahim, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride karşı uluslararası toplumun baskı yapması gerektiğini söyledi.

-Kayıp yakınları, her Cumartesi günü olduğu gibi, bugün de kayıp yakınlarının akıbetini sormak için eylemde olacak.

-Barış anlaşmasının uygulamasına devam edilen Kolombiya’da hükümet ve FARC gerillaları, başta kokain olmak üzere illegal ekinlerin yok edilmesi için çalışmalarını başlattı.