Halk direniş ruhuyla Yenikapı'ya akın ediyor

Yenikapı Meydanı’ndaki Newroz kutlamasına akın eden on binler, "Öcalan'a özgürlük" sloganlarıyla alanı dolduruyor.

İstanbul’da, on binlerce kişi "Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim" şiarıyla Yenikapı Meydanı’ndaki Newroz kutlamasına akın ediyor. “Güneşimize selam, direnişe devam”, “Berxwedana jinên ciwan deng daye qadên azad” pankartlarının asıldığı alanda büyük bir coşku hakim.
Sabahın erken saatlerinde kentin birçok yerinden alana akan halkın Newroz coşkusu, arama noktalarında çektikleri halaylarla başladı. Burada “Çerxa şoreşê” marşı okuyan gruplar, "Bijî Serok Apo” ve "Öcalan'a özgürlük" sloganlarını attı.

HALK ENGEL TANIMIYOR

Newroz alanına giriş yapmak isteyen çok sayıda kişi, Yenikapı Marmaray metrosu çıkışından yürüyüşle alana aktı. Metro çıkışlarında polis tarafından oluşturulan arama noktalarının yanı sıra İstanbul Newroz Tertip Komitesi tarafından belirlenen görevliler de ayrı bir arama noktası kurdu. Polisin engellemelerine rağmen halk, pankart ve flamalarıyla alana giriş yaptı.
Polis, “Rojava'nın düşmanı ezilenlerin de düşmanıdır", "HDP bağımsız siyasetle var olabilir HDP kitlesel eylemlerle savunulabilir" ve "Demokratik anayasa için kurucu Meclis, kurucu Meclis için tek yol devrim" yazılı pankartlara da el koymak istedi. Ancak uzun süren bekleyiş ardından pankartlar alana alındı.

 ZİNDAN DİRENİŞİ SELAMLANDI

Alana erkenden giriş yapan HDP Gençlik Meclisi üyeleri, çaldıkları erbaneler eşliğinde şarkılar söyleyip halay çekti. Halay sırasında gençler “Bijî berxwedana zindana” sloganıyla cezaevlerinde 114 gündür devam eden açlık grevi eylemlerini sahiplendi.

 “Kadınlar şimdi özgürlük zamanı” yazılı mor renkli önlüklerle alandaki yerlerini alan kadınlar, zılgıtlarla halaylar çekmeye başladı. Binlerce kişi Newroz alanına gelmeye devam ediyor.