Halk ve esnaftan HDP'li adaylara yoğun ilgi

HDP'nin belediye eşbaşkan adayları, il ve ilçelerde ziyaretlerini sürdürüyor. Adaylara yoğun ilgi gösteren halk ile esnaf, AKP'nin baskıları ve ekonomik krizden şikayet ediyor.

KARS

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Belediye eşbaşkan adayları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen, kente ilişkin yapacakları projelerini açıkladı. Şehitler Mahallesi’nde bulunan HDP Seçim Bürosu'nda gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına partinin ilçe belediye eşbaşkan adayları ve çok sayıda kişi katıldı. 

Şevin Alaca, Kars Belediyesi’ni yıllarca yönetenlerin kenti yağmalayıp talana ettiklerini ifade etti.

Ayhan Bilgen ise "Eski zihniyetler yüzünden şehrin ufku o kadar daraltılmış, beklenti o kadar aşağı inmiş ki, insanlar artık projeleri hayali görüyorlar. Biz bu yüzden öncelikle en acil beklentiler olan yol, su, çöp gibi sorunlarla ilgili somut taahhütlerde bulunuyoruz. İkincisi şehrin çok köklü imar ve şehir planı sorunu var. Bu sorunun çözümünde kararı Kars halkı ile birlikte vereceğiz. Bu bizim orta vade planımızdır. Üçüncüsü de, şehrin turizm, tarım potansiyelini harekete geçirecek ve şehri güzelleştirecek projelerdir” dedi.  

Eşbaşkan adayları ardından projelerini açıkladı.

MALATYA

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Malatya eşbaşkan adayları, seçim ziyaretleri kapsamında Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu Mahallesi, Buğday Pazarı ve küçük sanayi sitesindeki esnaf ve halkla bir araya geldi. Ziyaretlere, HDP Malatya İl Eşbaşkanı Kemal Gedik, Malatya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Yusuf Bozkuş ile partililer katıldı.   

Buğday pazarındaki bir esnafın elini sıkan Bozkuş, esnafın isyanıyla karşılaştı. Esnaf, "Girdiler çok yüksek, çiftçiler üretemiyor. İş yok, akşama kadar bekliyoruz" dedi.

Daha sonra gezilen esnaf ve halkın tamamı, HDP'lilere "Bu seçimde yaşadığımız sıkıntılara cevap vereceğiz. Ne olursa olsun yeni bir zihniyet için oy vereceğiz" sözünü verdi. 

HDP'nin Battalgazi Belediye Eşbaşkan Adayı Ruken Bilgiç de,  İl Eşbaşkanı Fatma Alataş ve beraberindeki kadınlar, Hanımın Çiftliği'nde ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 

ADANA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, yerel seçim çalışmaları kapsamında kentteki basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Hatimoğulları, siyasal süreci değerlendirip, yerel seçim çalışmalarına vurgu yaptı. 

AKP-MHP ittifakıyla ülkede baskıcı ve otoriter bir rejimi inşa edildiğini dile getiren Tülay Hatimoğulları, bu rejimde en ağır baskı, saldırı ve engellemelere maruz kaldıklarına dikkat çekti. Ülkede ciddi bir ekonomik krizin olduğunu ve iktidarın bu krizi tanzim satış noktalarıyla üstünü örtmeye çalıştığının altını çizen Hatimoğulları, AKP’nin ekonomide şantiye bir politika ile üretime değil betona yatırım yaptığı için ülkenin bu halde olduğunu söyledi. 

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamalarının halen devam ettiğini vurgulayan Hatimoğulları, bu ülkede demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından söz edemeyeceklerini kaydetti. Özgür basının ağır baskılar altında olduğunu ve medyanın tek merkezden yönetildiği bir süreci yaşadıklarına vurgu yapan Hatimoğulları, Türkiye'nin tipik bir Ortadoğu ve Afrika ülkesine adım adım gittiğini dile getirdi. 

VAN

AKP-MHP Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Necdet Takva'nın ağabeyinin de aralarında bulunduğu çok sayıda aile üyesi, HDP'lileri evlerine davet ederek destek sözü verdi. Necdet Takva’nın ağabeyi Şemsettin Takva'nın evinde gerçekleşen buluşmaya HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı, HDP Edremit Belediye Eşbaşkan adayları Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Medeni Özer, HDP Edremit ilçe yöneticileri ile  Takva ailesinden çok sayıda genç de katıldı. 

Buluşmada konuşan AKP-MHP adayı Necdet Takva'nın ağabeyi Şemsettin Takva, "Bizler 50 yıllık bir siyasi gelenekten geliyoruz. Düşüp kalktığımız çok oldu. Çok cefa çektik, hatta telafisi mümkün olmayan acılar yaşadık. Bizler birbirimizi tanımıyorduk; ama Kürt ulusal mücadelesi bizi yan yana getirdi. Sonra azken Newroz kalabalıklarına ulaştık" dedi.

Türkiye'de yüzlerce partinin zamanla tabela partisi haline geldiğini söyleyen Takva, "Partilerin tabela partisi olma geleneğini yıkan Kürt partileri oldu. Kürt partileri hep diri kaldılar. HDP bu seçimden güçlü bir şekilde çıkacaktır. Van'da HDP'nin seçim çalışması iyi gidiyor ve iyi bir sonuç alınacağını da düşünüyorum. Davetimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Mustafa Avcı da davetten dolayı Takva Ailesi'ne teşekkür etti. 

HAKKARİ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gelen HDP İstanbul Milletvekilli Ahmet Şık seçim bürosu ziyaretinin ardından ilçe esnafı ile bir araya geldi. Şık'a Yüksekova Belediye Eşbaşkan adayları Remziye Yaşar ile İrfan Sarı, HDP, DBP yöneticileri, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi de eşlik etti. Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan seçim bürosunda halkla bir araya gelen Şık, AKP'nin kaybetme korkusundan dolayı HDP'ye saldırdığını söyledi. 

Şık, Kürtçeye dönük saldırılara dikkat çekerek, "Anadilde eğitim önceliklerimizdendir. Anadil haktır. Bugün Kürtçeye yönelik saldırıların önüne geçebilmek için anadilde eğitimi pratikleştirmeliyiz" dedi.  

Kayyumların belediyeleri borç batağına sürüklediğini belirten Şık, ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret etti.