GÖRÜNTÜLÜ

Hamburg'da Uzun Yürüyüş ikinci gününde

Hamburg’daki Uzun Yürüyüş ikinci gününde devam ediyor.

Almanya’nın Hamburg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle dün başlayan Uzun Yürüyüş, bugün devam etti. Sabah saatlerinde bir araya gelen eylemciler, slogan atarak Veddel semtine kadar yürüdü.

DKTM Hamburg tarafından organize edilen eylem, Alman basını tarafından da ilgiyle izlendi. Bugün Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye gezisi vesilesiyle Almanya’da yaşayan Kürtlerin bu konudaki görüşünü merak eden ZDF televizyonu, eylemcilerle tek tek görüşerek çekim yaptı. Alman televizyonuna röportaj veren eylemciler, şimdiye kadar Kürtlere yönelik katliamları gözardı eden Merkel’den beklentilerinin artık kalmadığını, fakat Alman halkından bu durum karşısında susmamalarını beklediklerini söyledi. Demokrat, faşizm karşıtı ve kadın özgürlükçülüğünü savunan herkesin Kürtlerle ittifak kurma çabasında bulunması gerektiğini ifade eden Kürtler, Öcalan’ın özgürlüğü için sonuna kadar yürümeye hazır olduklarını belirtti.

Hamburg’daki üç günlük yürüyüş yarın saat 10.00’da Veddel’de devam edecek ve saat 13.00’te parlamentonun karşısında bulunan Jungernstieg Caddesi'nde düzenlenecek olan mitingle son bulacak.