Hasta tutsağa darp ve hakaret

Antep L Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Gülistan Al, yerlerde sürüklenerek revire götürüldüğünü ve gardiyanların hakaretlerine maruz kaldığını belirtti.

Antep L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Gülistan Al, cezaevinde karşılaştıkları hak ihlallerine ilişkin kaleme aldığı mektubu paylaştı.

Al, birlikte kaldığı tutuklu kadınların sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Al, 3 hafta önce cezaevine gelen Esra Demir ile ilgili, “Bacağının biri kısadır. 6 kaburgası kırıktır. Bir akciğeri yok ve astımı var. Nefes darlığı var. Bir kolu da sinirler koptuğu için çalışmıyor" dedi.

Al, 4 Temmuz sabahı, gardiyanların koğuşa gelerek Aysel Kaya Vurucu’ya, “hücre cezan var” dediklerini ve Vurucu’nun hücre cezasının belgesini istemesine rağmen zorla hücreye götürülüp burada erkek gardiyanlarca darp edildiğini anlattı.

Kadın gardiyanların ağır hasta tutuklu Esra Demir'i hasta olmasına rağmen iteleyip yere düşürdüğünü söyleyen Al, yere düştüklerinde erkek gardiyanların kendilerini darp ettiğini ve zorla revire götürmeye çalıştığını söyledi.