Hasta tutsak Hasan Güzel için eylem
Emekli Meclisi, tutuklu bulunan üyeleri, kanserli ve yüzde 80 engelli Hasan Güzel’in serbest bırakılması için Beşiktaş Kartal Meydanı önünde açıklama yaptı.
Emekli Meclisi, tutuklu bulunan üyeleri, kanserli ve yüzde 80 engelli Hasan Güzel’in serbest bırakılması için Beşiktaş Kartal Meydanı önünde açıklama yaptı.
Emekli Meclisi üyeleri, İstanbul Kuruçeşme Cemevi’nde Oğuz Meşe için verilen yedi yemeğine katıldığı gerekçesiyle 19 Aralık 2016’dan beri tutuklu bulunan kolon kanseri hastası ve yüzde 80 engelli Hasan Güzel’in serbest bırakılması için Beşiktaş Kartal Meydanı’nda 10 gündür sürdürdükleri eylemi sonlandırdı. “Hasan Güzel Serbest bırakılsın” dövizlerinin taşındığı eylemde sık sık, "Adalet istiyoruz” sloganları atıldı.
Emekli Meclisi adına açıklamayı Hasan Kaşkır okudu. 74 yaşındaki kanser hastası ve yüzde 80 engelli Güzel'in Kuruçeşme Cemevi’nde Oğuz Meşe’nin verilen yemeğe katıldığı gerekçesiyle 26 kişiyle beraber işkence edilerek gözaltına alınıp tutuklandığını belirten Kaşkır, Güzel'in 57 gündür Silivri Cezaevi’nde yaşam sıkıntısı çektiğine vurgu yaptı.
'AKP SORUMLU OLUR!'
Durumu giderek ağırlaşan arkadaşlarının sesini duyurmak için 10 gündür Beşiktaş Kartal Meydanı’nda eylem yaptıklarını ancak her seferinde gözaltına alındıklarını aktaran Kaşkır, son yaptıkları eylemde ise Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü'nün kendilerine Kabahatler Kanunu’ndan 109 TL ceza kestiği bilgisini verdi. Cenazeye, yemeğe katılmanın suç değil gelenek olduğunu vurgulayan Kaşkır, "AKP hükümeti ve onun polisi baskı uyguluyor diye geleneklerimizi uygulamaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.
Kaşkır, cezaevi koşullarından kaynaklı arkadaşları Hasan Güzel'in başına gelebilecek her şeyden AKP hükümetini sorumlu tutacakları uyarısında bulundu.
DURUŞMA İÇİN ÇAĞRI
Hasan Güzel'in ilk duruşmasının 16 Şubat ‘ta Çağlayan Adliyesinde görüleceğini aktaran Kaşkır, duruşmaya katılım çağrısında bulundu.