Hasta tutsak ifadeye çağrıldı

Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü, hasta tutsak Necmettin Aydın'ı ifadeye çağırdı.

Erzurum’un Horasan ilçesinde 12 Kasım 2020 tarihinde "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla rehin alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü Yöneticisi Necmettin Aydın hakkında açılan davanın ilk duruşması 15 Ocak'ta görüldü. Aydın, beyincik sarkması ve yüzde 44 raporu bulunmasına rağmen tahliye edilmedi.

DURUMU AĞIRLAŞIYOR

Aydın'ın sağlık durumu günden güne kötüye gidiyor. 2018 yılında Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden yüzde 44 raporu bulunan Aydın'ın, her iki bacağında güçsüzlük, ağrı ve uyuşma bulunuyor ve yürümede zorluk çekiyor.  
Aydın, ayrıca rehin tutulduğu 67 günlük süre zarfında 3 kez koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı. Aydın'ın 3'üncü karantinasının halen devam ettiği ve 21 Ocak Perşembe günü koğuşa alınacağı öğrenildi.
Aydın'la telefonda görüşen ailesi, karantinada kendisine kitap ve hijyen malzemelerinin verilmediğini belirtti. Aile, bugün de Horasan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden kendilerinin arandığını ve Aydın'ın ifadesi için emniyete gelmesini istediklerini aktardı.