Hasta tutsaklara yönelik zulüm protesto edildi

İzmir'de Adalet Nöbetini sürdüren hasta tutsak aileleri, "Sağ olduğumuz sürece mücadele edeceğiz" dedi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için tutsak yakınlarının başlattığı Adalet Nöbeti 95’inci gününde Bayraklı Adliyesi önünde devam etti. Adalet Nöbetinde, “Hasta tutsaklara özgürlük”, “Deng bide zindanan”, “Girtiyen nexweş re azadî” yazılı önlükleri giyen tutsak yakınları, sık sık, “Hak hukuk adalet”,”Bijî berxwedana zindana” sloganları attı. Ailelere Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çeşme İlçe Örgütü üyeleri destek verdi.

'SAĞ OLDUĞUMUZ SÜRECE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Hasta tutsak yakını Hanım Sever, Şakran Cezaevi'nde Hürriyet Doğan'ın bir kez daha infazının yakıldığını aktardı. Ellerinden geldiğince mücadelelerini sürdüreceklerini vurgulayan Sever, “Biz bu uygulamaları kabul etmiyoruz. 4 aydır buradayız ve artık cezaevlerinden tabut çıkmasını istemiyoruz. Biz sağ olduğumuz sürece mücadeleye devam edeceğiz. Biz infaz yakmaları, hastaların salınmamasını protesto ediyoruz. İşkence, şiddet, pişmanlık dayatmasını kim kabul eder! Bir an önce çocuklarımızı serbest bırakın” dedi.

HDP Çeşme İlçe Eşbaşkanı Menekşe Ecer de AKP-MHP iktidarının kendi bekası için hasta tutsakları baskı altında tuttuğunu söyledi. Tutsaklara kurul odalarında pişmanlık dayatıldığına dikkat çeken Ecer, şunları söyledi: “Pişmanlık dayatmalarıyla alanların daraltılması hedefleniyor. Telefon kısıtlamaları, tedavilerin yapılmaması devam ediyor. Bir an önce bu zulme dur demek için buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz" dedi.