Hastane raporu valiliğin yalanını ortaya çıkardı

Polisin silahla vurduğu Suat Şahin'e ilişkin hastane raporu, valiliğin yalanını ortaya koydu.

Batman'ın Seyitler Mahallesi'nde 28 Eylül'de Genel Bilgi Taraması (GBT) yapan polisin üst aramasına karşı çıkan Suat Şahin (21) adlı gencin tedavisi, kaldırıldığı özel hastanede sürüyor. Batman Valiliği, günler sonra konuya dair açıklama yaptı. Açıklamada, Şahin'in yerden seken mermiyle yaralandığı ve kurşunun kalça bölümüne denk geldiği iddia edildi.
Özel hastanenin Epikriz Raporu ise valiliğin yalanını ortaya koydu. Valilik açıklamasında kurşunun Suat Şahin'in iç organlarına zarar vermesine değinilmedi. Valiliğin, Şahin’in kalçasına isabet ettiğini iddia ettiği kurşunun, raporda bel üstüne isabet ettiği kaydedildi.
Şahin’in bel üst bölgesinden vurulduğu belirtilen Epikriz Raporu'nda, kurşunun Şahin’in vücuduna L3 (Lumbar-bel bölgesi) bölgesinden girdiği, sağ böbreğin arterinde rüptür oluşturduğu ve kurşunun parçalarının karaciğerde görüldüğü belirtildi.
Epikriz Raporu'nun Radyoloji tetkiklerinde ise şöyle denildi: "Karaciğer sağ lob segment 8 düzeyinde belirgin metalik artefakta neden olan yabancı cisme ait görünüm izlenmektedir. Intrahepatik safra yollarında hava değerleri izlenmektedir. Sug böbrek boyutları sol ile kıyaslandığında belirgin artmış olup dansitesinde azalma dikkati çekmektedir. Renal arter rupture açısından contrasti tetkiki Onerilir Sağda retroperitoneal alanda geniş bir alanda yumuşak doku görünümleri dikkati çekmektedir. Sağda retroperitoneal alanda serbest hava değerleri izlenmektedir. Sağda retroperitorical alanda hematom içerisinde milimetrik boyutta bir adet hiperdens yabancı cisime ait görünüm izlenmektedir. L3'le sağ transvers proçesinde fraktur hattı ile uyumlu olabilecek görünüm izlenmektedir."