HBDH, İstanbul'da sabotaj eylemi düzenledi

HBDH Mahsum Korkmaz Milisleri, İstanbul’da sabotaj eylemi düzenledi, gençlere "Gençler faşizme karşı açtığımız savaşa katılmalı, her yeri eylem alanına çevirmelidir" diye seslendi.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Mahsum Korkmaz Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "29 Mart 2021 günü gece saatlerinde İstanbul Arnavutköy sanayi bölgesine ait elektrik dağıtım trafosuna sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. EYP ile yapılan eylemde trafo patlatılmış, sanayi bölgesinin bir bölümünde saatlerce üretim durdurulmuştur" denildi.

DEVRİM ŞEHİTLERİ ANILDI

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Eylemimiz Mahir Çayan’lardan Mahsum Korkmaz'lara uzanan gerilla savaşımında, devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşen kahraman yoldaşlarımızın anısına gerçekleştirilmiştir. HBDH Türkiye ve Kürdistan’da yürütülen devrim mücadelesinin birleşik gücü olarak, iki halkın özgürlük mücadelesinin öncü gücüdür.

Kürdistan özgürlük mücadelesinde sömürgeciliğe karşı atılan her kurşun Türkiye işçi sınıfı üzerinde kurulmuş sömürü çarkına da sıkılmıştır. Türkiye işçi sınıfı mücadelesinde faşizme karşı kurulan her barikat, Kürdistan halkını sömürgeleştiren güçlere karşı da kurulmuş barikatlardır. Türkiye işçi sınıfının kurtuluşu için mücadele eden devrimcilerle, Kürdistan özgürlük güçleri bugün HBDH altında birleşerek faşizme karşı büyük bir savaş yürütmektedir. Bu Mahirler'le Mahsumlar'ın, Denizler'le Mazlumlar'ın, İbolar'la Hakiler'in büyük birliğidir. Bu Mahirler'in, Denizler'in, Kemaller'in, Hayriler'in bize bıraktığı birleşik mücadele emanetidir, büyük bir yoldaşlaşmanın adıdır.

'GENÇLER FAŞİZME KARŞI SAVAŞA KATILMALI'

Bu yoldaşlaşma faşizmi yıkacak, özgürlüğü kazanacaktır. Bugün hem Türkiye’de hem de Kürdistan’da Mahirler'i, Denizler'i, İbolar'ı, Mahsumlar'ı, Mazlumlar'ı anan binlerce genç, onları anlamak savaşlarına ortak olmak zorundadır. Onların savaş bayrağı bugün HBDH’ın elinde faşizmin karşısına dikilmektedir. Gençlik, kahraman ölümsüzlerimizin miras bıraktığı feda ruhuyla, devrim kararlılığı ile faşizme karşı açtığımız savaşa katılmalı, her yeri eylem alanına çevirmelidir."