HBDH milislerinden Maraş’ta askeri kışlaya eylem

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Savaş Maraş Milisleri, Maraş’ta askeri bir kışlaya “özel bir teknikle” eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HBDH Savaş Maraş Milisleri, “30 Mart 2021 günü akşam saatlerinde Maraş ilinde, Gazi Kışlası içerisinde bulunan asker gazinosu subay ve astsubay orduevine özel bir teknikle gerçekleştirdiğimiz eylem sonrası çıkan yangında askeri bina kullanılamaz hale geldi” dedi.

Aynı açıklamada şu ifaeler yer aldı: “İşçilerin, emekçilerin, devrimcilerin karşısına dikilen sömürünün ve sömürgeciliğin bekçiliğini yapan TSK, emperyalistlerin, kapitalistlerin hizmetkarı olduğunu her seferinde darbelerle, katliamlarla ortaya koydu. Türkiye emekçilerini sömürü baskısı altında tutmak için görevli polis ve askerler, yüzyıldır aynı vahşeti Kürdistan topraklarını sömürgeleştirmek için yürüttü. Bugün hala Rojava’da çetelerle iş tutan TSK, on binlerce Kürt, Arap, Êzidî, Türkmen halkının katledilmesinde, işgal edilen toprakları yağmalamada jandarma görevini yürütmektedir. 

‘Bu mücadele sınıflar mücadelesidir. Burada el titremesine, tereddüde ve kɑrɑrsızlığɑ yer yoktur’ çağrısı ile yola çıkan Mahir Çayan ve yoldaşları Türkiye işçi sınıfının ve ezilen Kürt halkının özgürlük mücadelesinin büyük tohumlarını ektiler. Türkiye devrimci önderlerine kurulan darağaçlarında, sıkılan her kurşunda, yapılan her işkence de TSK, askeri olduğu sınıfa hizmet etmektedir. Bugün AKP-MHP faşizminin askerliğini yapan TSK ve onun rütbelileri karşında ezilen halkların birleşik devrimci gücü HBDH’dır.

Devrimcilere, özgürlük savaşçılarına kurşun atan, işkence eden, tecrit düzenini kuran, faşizmle işbirliği yaparak devrimcileri ihbar eden ajan- itirafçılar bedelini ödeyeceklerdir.”