HBDH milislerinden ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eylemleri

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) milisleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük için Mersin ve İstanbul’da iki eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

HBDH Milisleri imzalı bir açıklamada, “4 Nisan 2021 günü Mersin Toroslar Çavuşlu mahallesinde bulunan köprüye ‘Önderliğe Özgürlük’ pankartı asan milislerimiz ile aynı gün başka bir milis gücümüz 23:00 sıralarında İstanbul Arnavutköy’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesi ile havai fişekli eylem yaparak tecride karşı özgürlük mücadelesini yükseltme çağrısı yaptı” denildi.

Aynı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan, milyonlarca Kürt için bir halkın doğum günü olarak sembolleşmiş, bir ulusal özgürlük mücadelesinin doğuşu olarak halk tarafından kabullenilmiştir. HBDH olarak nasıl ki Sayın Öcalan’ın özgürlüğüne yaklaşım, bir halkın özgürlüğüne yaklaşım olarak ilan edilmişse, bugünü de kendi doğuşu olarak kabul eden Kürt halkının ‘doğuş’ gününü selamlıyoruz.

Dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesi yürüten halklar, mücadele içerisinde günler, semboller, değerler üretir, her mücadele kendi kaderini halkıyla bütünleştiren öncüler ürettiği kadar, halklar da kendi kaderini kaderiyle birleştirdiği önderlik etrafında kenetlenirler. Bu değerler sömürgeciliğe karşı özgürlük mücadelesinin siyasallaşan sembolleri haline gelir, sömürgeciliğe karşı mücadelenin sembol günleri olarak yer bulur. Nasıl ki Newroz’un tarihsel bağlamı, Kürt halkı için bugün ki sömürgeciliğe karşı milyonların isyan gününe dönüşmüşse, 15 Şubat komplosu Öcalan şahsında bir halk tarafından “kara gün” olarak Uluslar arası güçleri lanetleme ve sömürgecilik söz konusu olunca dünya devletlerinin işbirliğini teşhir eden bir siyasallaşma ve toplumsallaşma yaratmışsa, 4 Nisan’da bir halk açısından sömürgeciliğe karşı verilen ‘özgürlük’ mücadelesinin ‘doğuşu’ olarak sömürgeciliği hedef alan bir gün haline dönüşmüştür.

HBDH Milisleri olarak; Kürt halkı tarafından ilan edilen 4 Nisan ‘doğuşunu’ kutluyor, halkların ve işçi sınıfının özgürlük mücadelesini başarıya ulaştıracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.”