HBDH milislerinden polise silahlı eylem

HBDH Savaş Maraş Milisleri, İstanbul'da Türk polisine silahlı eylem düzenledi. Milisler, Kürt Halk Önderi Öcalan'a tecride karşı gençliği eyleme çağırdı.

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH) Savaş Maraş Milisleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "26 Mart'ta saat 23:30 sıralarında İstanbul Yakacık’ta devriye gezen faşizmin kolluk gücü polislere silahlı eylem düzenlenmiştir" denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen sistemli tecrit politikası ve son olarak görüşme adı altında yapılan devlet provokasyonu ortaya koymaktadır ki, milyonlarca Kürdün ve devrimci, demokrasi güçlerinin kaygısı ve çağrısı haklıdır. Öcalan’ın 'devlet yanlış oynuyor, avukatlarımla görüşmek istiyorum' çağrısı tehlikenin ciddiyetini ortaya koymaktadır.

'BEDELİ AĞIR OLUR!'

Sömürgeci devlet güçlerini uyarıyoruz. Ateşle oynuyorsunuz. Bilinsin ki, Kürt Halk Önderi üzerinden oynanan her oyunun bedeli ağır olur. Ankara’da, İstanbul’ da siyasetçi ve yargı adı altında bu tezgahı uygulayanlar bedelini yaşamlarıyla öderler.

GENÇLİĞE ACİL EYLEM ÇAĞRISI

Türkiyeli ve Kürdistanlı tüm gençliğe acil eylem çağrısı yapıyoruz. HBDH Türkiye ve Kürdistan’lı ezilen halkların, işçilerin, emekçilerin, kadınların birleşik devrimci gücü olarak her yerde, her araçla sömürücü ve sömürgeci güçlere karşı eyleme geçmelidir. AKP yöneticileri, binaları, polis-bekçi gücü, yargı kurumları ateşle oynadığını anlamalı, ateşten çembere alınmalıdır.
Eylemimiz 2019 yılında Heftanîn'de ölümsüzleşen Savaş Maraş (Mehmet Soysüren) anısına gerçekleştirilmiştir."