HDK: AKP-MHP iktidarı herkese savaş açtı

HDK, ESP'ye dönük siyasi soykırıma tepki göstererek, AKP-MHP iktidarının herkese savaş açtığını belirtti, birlikte mücadeleye çağırdı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu, Eşsözcüsü Sedat Şenoğlu'nun ve ESP üyesi 16 kişinin tutuklanmasına dair açıklama yaptı.
Açıklamada, "Soruşturma sonucunda verilen bir yargı kararının değil, önceden alınmış bir siyasal kırım kararını usulüne uydurmakla görevli bir araçlaştırılmış yargı uygulamasının söz konusu olduğunu görüyoruz" denildi.

'SAVAŞIN İÇERİDEKİ YÜZÜ'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Zorbalığa karşı demokrasi mücadelesinin, yalnızlaştırılmaya karşı toplumsal örgütlenmenin suç gibi gösterilmesiyle adeta siyasal rejimin günlük yaşamdaki görünümüne dönüşen cinsiyetçi şiddet ve saldırılara, ırkçı nefret eylemlerine, iş cinayetlerine, kent ve doğa kıyımına cezasızlık garantisi verilmesi birbirini tamamlıyor. Sömürgeci saldırganlığın her krizini ölçek büyüterek ertelemeye çalıştığı, yayılmacı savaşların bir haklılık senaryosu bile üretmeye gerek görmeden yüceltildiği günlerde, tutuklanan arkadaşlarımızın Rojava’yı savunurken ölen devrimcilerin cenazelerine katılmaları nedeniyle de suçlanmaları şaşırtıcı gelmiyor. Rojava ve Başur’daki, Irak’taki, Suriye’deki, Libya’daki yayılmacı/ilhakçı savaşın içerideki yüzü emekçilere, kadınlara, LGBTİ+’lara, Kürtlere, Alevilere açılan savaştır."

'BİRLİKTE MÜCADELEYE ÇAĞIRIYORUZ'

HDK, "Daha çok örgütlenerek, daha çok mücadele ederek ve birbirimizin dilini daha çok anlayarak karşılık vermeliyiz" derken, şu çağrıyı da yaptı:
"Yapılan bu son tutuklamaları daha fazla mücadele azmimizi artırmanın gerekçesi yapıyoruz. Bu topraklarda barış, demokrasi ve adaleti sağlamak için daha fazla birleşip daha fazla büyümekten başka çaremiz yok. Savaş, baskı, tutuklamalara karşı devrimci güçleri ve tüm demokrasi güçlerini birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."