GÖRÜNTÜLÜ

HDK-Fransa'nın kongresi 10 Aralık'ta

HDK-Fransa Kuruluş Kongresi, 10 Aralık günü düzenlenecek. Kongreye katılım çağrısında bulunuldu.

HDK-Fransa Kuruluş Kongresi öncesinde, Meclis Girişimi Koordinasyonu tarafından bir basın açıklaması yapıldı . 
Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde yapılan basın açıklamasında, "HDK-Fransa Kuruluş Kongresi 10 Aralık saat 09.00’da, Fransız Komünist Partisi Genel Merkezi Kongre Salonunda yapılacaktır" bilgisi verildi.

'ÜLKEMİZ KÖR BİR KARANLIĞA SÜRÜKLENİRKEN...'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"HDK-Avrupa örgütlenmesinin oluşturulması kararı ile birlikte Avrupa ülkelerinde ve Fransa’da örgütlenme çalışmaları başlatıldı. 
8 Mayıs 2016’da yapılan Brüksel HDK-Avrupa toplantısı ile çalışmalar ve örgütlenme girişimleri resmen başlatılmış oldu. 
Fransa’da Paris ve çevresinde 4 bölgede Bordeaux, Nancy-Metz, Mulhause, Saint-Brieuc kentlerinde Kent Meclis Kongrelerini tamamladık. Ve artık HDK-Fransa kongresine hazırız. 
Türkiye ve Kürdistan’da AKP/Saray diktatörlüğünün faşist İslamcı darbesi sonucunda toplumsal muhalif tüm kesimler için açık hapishaneye dönüşmüştür. Vekillerimizin tutukluluğu 6 milyon insanın iradesinin tutukluğu anlamına gelmektedir. Kürdistan illerinin tarumar edilmesini ise hala unutmuş değiliz. 
Ülkemiz kör bir karanlığa sürüklenirken biz Fransa’da yaşayan göçmenlerin öfke duymaması mümkün değil. 
Yine Fransa’da göçmenlere yönelik ırkçı, ayrımcı yasalarla birlikte, Fransız işçi sınıfı, emekçileri ve gençlerine yönelik kemer sıkma politikaları her geçen gün artıyor. 
Bu politik konjonktürde göçmenlerin örgütlü çatısını oluşturmak amacıyla HDK-Fransa örgütlenmesi daha önemli bir hal almaktadır. 
Bugüne kadar yaptığımız tüm bölgelerde tüm bu sorunları göçmen emekçilerle tartıştık. Sorunlar karşısında Kürt, Türk, Alevi, Süryani, Ermeni tüm kesimden göçmenlerin örgütlü, birleşik mücadelesini HDK kent meclislerinde toplamaya çalıştık. 

KONGREYE DAVET

HDK-Fransa kongresiyle birlikte oluşturacağımız meclis, bir göçmen meclisi olarak çalışacaktır. Meclis oluşumunda söz söylemek isteyen, nasıl bir meclis oluşturulması gerektiği üzerine fikri olan, kuruluşunu şekillendirmek isteyen tüm örgütlü, örgütsüz, aydın, demokrat ve ilericilerle inşa etmek istiyoruz. Ve Fransa’da yaşayan tüm göçmenleri 10 Aralık’ta yaptığımız kongreye davet ediyoruz."