HDK'nin genel kurulunun ilk günü sona erdi
HDK'nin genel kurulunun ilk günü sona erdi
HDK'nin genel kurulunun ilk günü sona erdi
HDK 5. Genel Kurulu'nun, faaliyet raporlarının okunmasının ardından ilk günkü oturumu sona erdi.
Kocatepe Kültür Merkezi'nde "HDK'yle barışa, özgürlüğe, yeni yaşama yolculuk" şiarıyla devam eden HDK'nin 5. Genel Kurulu, ilk günkü ikinci oturumla devam ediyor. Aranın ardından sonuç bildirgesi ve mutabakat komisyonları oylamaları yapıldı. Komisyon listeleri oy birliğiyle kabul edildi.
Konukların konuşmaları oturumu, aradan sonra da devam etti. Konuşmaların ardından faaliyet raporu açıklandı. HDK Kadın Meclisi Koordinasyonu ve Gençlik Meclisi de faaliyet raporunu açıkladı.
Raporların sunumunun ardından verilen kısa aradan sonra raporlara ilişkin tartışmalar yürütüldü.
Genel kurulun yarın ki gündeminde yeniden yapılanmaya ilişkin tartışmalar gerçekleştirilecek. Tüzükte yer alan kimi maddeler değiştirilecek ve karar önergeleri verilecek. Yarınki programın sonunda seçim yapılacak. Genel meclis üyelerinin seçileceği seçimde eş sözcüler ilk kez delegeler tarafından seçilecek.