HDP: 10 Ekim şehitlerinin hayallerini mutlaka gerçekleştireceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu, 6’ncı yıldönümünde 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda hayatını kaybedenleri andı.

HDP yaptığı yazılı açıklamada “10 Ekim şehitlerine sözümüzdür; hayalleriniz ve barış talebiniz mutlaka gerçekleşecek” vurgusunda bulundu.

10 Ekim 2015’te Ankara’da 103 kişinin katledildiği, 419 kişinin yaralandığı katliamı hatırlatan HDP, “Katliam esasen bu topraklarda çözüm, barış, demokrasi ve özgürlük istemine karşı gerçekleştirildi. Gerçek katilleri de, gerçek katillerin kullandığı taşeronları da iyi tanıyoruz. Katilleri Diyarbakır mitingimize yönelik saldırıdan, Suruç’ta düş yolcularını hedef alan katliamdan, Antep’te düğüne saldıracak kadar gözü dönmüş olmalarından tanıyoruz” dedi.

“2015 yılında başlattıkları bu karanlık sürecin, katliamlar serisinin taşeronu IŞİD çetesi olsa da, asıl sorumlu; katillere yol gösterenler, barış düşmanları, demokrasi karşıtlarıdır” diyen HDP, şunları ekledi:

“Bu katliamın asıl sorumlusu, IŞİD barbarlığını yenilgiye uğratarak halklar devrimini gerçekleştirenlere karşı çeteleri açık açık destekleyenlerdir. 6 yıldır süren göstermelik katliam yargılamalarında da bu hakikati gördük. Asıl sorumlular gizlenmeye, Cumhuriyet tarihinin bu en büyük sivil katliamlarından biri olan 10 Ekim’in sorumluluğunu 3-5 zavallı tetikçiye yüklemeye yönelik açık bir çaba var. Katili aklamaya mağduru cezalandırmaya yönelik politikayla katliam sürecini sürdürmek istiyorlar.

Tarih bizden yana, hak ve hakikat bizimle birliktedir. Bütün katliamlara rağmen o karanlık politikaların sonu yaklaşıyor. Mücadelemizde ısrar ettik, yaşam alanlarımızdan çekilmedik, bu karanlık amaçlarına hizmet etmelerine müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Başta 10 Ekim katliamında yitirdiklerimiz olmak üzere, aramızdan koparılan bütün yoldaşlarımıza ve mücadele arkadaşlarımıza sözümüzdür; talepleriniz taleplerimizdir, hayallerinizi ve umutlarınız bize emanettir; onları yaşatmak için mücadeleyi yükseltmeye devam edeceğiz. Katliamlardaki gerçek sorumlulardan hesap sorana kadar yolumuza devam edeceğiz. Bu ülkede barış, özgürlük ve demokrasi bizim mücadelemizle mutlaka gerçekleşecek.”