HDP: 2 günde en az 99 kişi gözaltına alındı

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, en az 99 kişinin gözaltına alındığına dikkat çekti, "Kongre öncesi korkutmak istiyorlar" dedi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Diyarbakır, Ankara, Dersim, Mardin, Van, Mersin, Kocaeli, Muş, Ağrı ve İstanbul başta olmak üzere iki gündür pek çok ilde partililerimize yönelik yapılan gözaltı saldırılarında, sayısı net olmamakla birlikte en az 99 yurttaşımız gözaltına alınmıştır" denildi.

'BİZİ KORKUTAMAZ VE SİNDİREMEZLER'

Gözaltında parti yöneticilerinin, üniversite öğrencilerinin ve gazetecilerin olduğuna dikkat çeken Başaran, şunları kaydetti:
"Partimize gözü dönmüş bir şekilde saldıran iktidar, sıradanlaştırdığı gözaltı operasyonlarıyla partimizi ve yurttaşları demokratik siyasetin dışına itebileceğini sanmakta; çocukları bile gözaltına almaktadır. 23 Şubat’ta yapılacak olan 4. Büyük Olağan Kongremiz öncesi partimizi çeşitli bahanelerle yargı eliyle kriminalize etme çabası devam etmekte, yurttaşlarımız siyasi soykırım operasyonlarıyla korkutulmak istenmektedir.
İktidara, bizleri gözaltı operasyonlarıyla sindiremediğini ve sindiremeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor; Türkiye kamuoyunu demokratik siyasete destek vermeye, intikam siyaseti yürüten AKP-MHP faşist bloğuna karşı durmaya çağırıyoruz. Hukuksuzca gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!"