HDP: İktidar Tahir Elçi Cinayeti'ni karartıyor

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Türk devletinin Tahir Elçi Cinayeti'ni aydınlatmayı değil, karartmaya çalıştığını belirtti.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü, Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, devlet güçlerince katledilen Tahir Elçi'nin ölüm yıl dönümü vesilesiyle bugün açıklama yaptı.

'GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN...'

Başaran, yazılı açıklamasında, Tahir Elçi’nin katledildiği gün delillerin kaybolmaması için olay yeri incelemesi başlatılması gerekirken,  suni bir çatışma gerekçe gösterilerek olay yeri incelemesi yaptırılmamış olması faillerin hâlâ bulunmamasının sebebidir" dedi.
"Devlet katliamı aydınlatmanın değil, aradan geçen dört yılda katliamı karartmanın derdindedir" vurgusunda bulunan Başaran, "Yürütülen soruşturmada 2 başsavcı ve 4 savcı değişmiş, Elçi’ye doğru ateş ettiği görüntülerde de yer alan 4 kolluk görevlisi ise dosyada sadece tanık olarak gösterilmiştir" dedi.
HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, açıklamasının sonunda, "Tahir Elçi’den devraldığımız mücadele kültürü, ilkeleri ve mirası elbet bir gün bizleri bu karanlıktan kurtaracaktır" dedi.