HDP, AB büyükelçileri ile kayyum darbesini görüştü

HDP’li bir heyet Ankara’da AB Türkiye Delegasyonu ev sahipliğindeki bir toplantıya katıldı. Heyet, kayyum darbesine ilişkin bilgiler verdi.

HDP heyetinde 19 Ağustos’ta görevleri gasp edilen Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ile HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür yer aldı.

AB Türkiye Delegasyonu ev sahipliğinde Ankara’da yapılan toplantıya AB üyesi ülkeler ile İsviçre ve Norveç büyükelçilik temsilcileri katıldı.

HDP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre yaklaşık iki saat süren buluşmada Kayyım Darbesi’nin yerel ve bölgesel yansımalarına dair aktarımlar yapıldı.

Açıklamada buluşmaya ilişkin ayrıca şu ifadeler yer aldı: “Kayyum Darbesi ile görevden alınan eşbaşkanlar, bu darbeyi kabul etmeyeceklerini ve demokratik meşru mücadelenin yükseltilmesinin yanı sıra darbenin AİHM’e taşınacağını belirtti. Buluşmada, diplomatik misyon temsilcileri de sürece ilişkin kaygılarını paylaştı. İktidarın görevden alma işleminin geçici olduğuna ilişkin ifadelerinin karşılığının olup olmadığının sorgulandığı toplantıda, AB Delegasyonu, süreci yakından takip ettiklerini ve takipçisi olmaya devam edeceklerini bildirdi.”