HDP Adana’da stratejisini uyguluyor

HDP’nin ikili seçim stratejisini uyguladığı alanlardan biri de Adana. HDP aday göstermediği büyükşehir ve bazı ilçelerde AKP-MHP faşizmine kaybettirmek için çalışıyor.

HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, 4 aylık seçim çalışması planlamasının hala devam ettiğini; HDP Genel Merkezi’nin belirlediği Kürdistan’da kayyumları göndererek belediyeleri yeniden halkın hizmetine sunmak; demokrasi güçlerinin işaret ettiği adayla AKP-MHP faşizmine kaybettirmek stratejisini uyguladıklarını söyledi. Tural, Adana bölgesinde bunda başarılı olacaklarına inandıklarını vurguladı.

HDP, Adana’da 4 aylık bir seçim çalışması planlamasının sonuna yaklaştı. Çukurova’da çoğu ilçede aday çıkarmayan HDP, buralarda demokrasi güçlerinin işaret ettiği adaylara yönelik seçim çalışmalarını yürüttü. Çalışmaları ve halktan gördükleri dönüşü değerlendiren HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, AKP-MHP faşizmini yıkmak adına halkın talebine cevap olduklarını söyledi. Kürdistan’da kayyumları göndererek, belediyeleri yeniden halka devretmek; bazı bölgelerde de demokrasi güçlerinin mutabık kaldığı adaylarla AKP-MHP faşizmine kaybettirmek üzerine iki ayaklı HDP stratejisine uygun davrandıklarını kaydeden Tural, Adana için de ikinci yöntemin uygulandığını belirtti.

Adana'da şimdiye dek tüm demokrasi güçleri ile 31 Mart sonrasında pratik bir zeminde başarıyı yükseltecek bir çalışma yaptıklarını aktaran Tural, şunları anlattı: “31 Mart seçimlerinde Adana'da kendi kentimizde nasıl bir strateji uygulayıp bu faşist rejimi nasıl alaşağı edebiliriz diye konuştuk. Tüm çalışmalar sonucunda Adana’da halkımızın beklentisinin şu olduğunu gördük; AKP MHP faşizmine geriletecek bir çalışma istiyorlar. Bizler de birçok sendika, kamu kuruluşları ve siyasi kuruluşlarla görüştük. Bunun sonucunda hepimizin destekleyeceği bir demokrasi adayını destekleme karar verdik.”

4 MERKEZDE KENDİ ADAYLARI

HDP’nin Adana’da Sarıçam, Karaisalı, Pozantı ve Kozan’da belediye eşbaşkan adayları; diğer ilçelerinde ise meclis üyeleri gösterdiklerini kaydeden Tural, “Seyhan ilçesi bizim 100 bine yakın oy aldığımız bir ilçedir. Bu oran Adana'da aldığımız oyun toplamının yarısı kadar ediyor. Yine Ceyhan ilçesi Kürt halkının çok yoğun bir şekilde yaşadığı yer. Yüreğir hakeza öyle” dedi.

Tural, 5 ilçede seçim büroları açtıklarını ve seçim araçlarını giydirerek, HDP’nin seçim sloganları eşliğinde uyguladıkları stratejiyi halka anlattıklarını söyledi. Kurmuş oldukları seçim koordinasyonunun aktif bir şekilde çalıştığını ifade eden Tural, “Bu koordinasyonumuzun içerisinden bir yürütme yapısı çıkardık ve bu yapı her sabah toplantılarını alarak koordinasyondan çıkan kararlar doğrultusunda çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürüyor. Sandık kurullarımızı görevlendirdik. Sandıklarımızı korumak adına sürekli sahada eğitimler veriyorlar” şeklinde konuştu.