HDP Ağrı adaylarını tanıttı

HDP, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için Ağrı adaylarını tanıttı. Törende yapılan konuşmalarda halktan 31 Mart'ta kayyum zihniyetinden hesap sormaları istendi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Belediye Eşbaşkan adaylarını binlerin katıldığı buluşmayla tanıttı. Eşbaşkan tanıtımına Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Abdullah Koç, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan, Muş Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, Ağrı Belediye Eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ve Abdurrahman Doğar, ilçe belediye eşbaşkan adayları ile binlerce kişi katıldı. Havaalanı kavşağında karşılanan eşbaşkan adayları, yüzlerce araçlık konvoyla kent merkezine geldi. Şehir turunun ardından Cumhuriyet Caddesi’nde toplanan halk eşbaşkanları slogan ve alkışlarla karşıladı.

Ağrı ve ilçe belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlamasının ardından Ağrı Belediye Eşbaşkan adayları Yeliz Karaaslan ile Abdurrahman Doğar birer konuşma yaptı. Karaaslan, konuşmada halkı 31 Mart’ta kenetlenmeye ve kayyum zihniyetinden hesap sormaya çağırdı. Doğar ise, Kürt halkının önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, halkın iradesine ipotek koyanlarla hesaplaşacaklarını söyledi. Doğar, “Belediyelere kayyum atayanlar, talan eden, belediyeyi beton bloklarla çevirerek halkın malını peşkeş çekenlere hesap sormak için önümüzde iyi bir fırsat var. Bu seçim zulme 'dur' deme seçimidir. Sırrı Sakık’ın bu kente ilişkin çok büyük hayalleri vardı ama maalesef hayallerini kayyumlardan dolayı gerçekleştiremedi. Biz o arkadaşlarımızın bıraktığı bayrağı devralarak daha da ileriye götüreceğiz. Bu baskılara dur demenin yolu seçimde güçlü bir irade ortaya koymaktır. Şimdi bu kente gelip yalan ve dolanlarla bizi kandırmaya çalışacaklar. Ağrı işsizlikte Türkiye’nin en sonunda yer alıyor. Behey zalimler bu tabloyu yaratan sizler nasıl da çıkıp Ağrı halkından oy isteyeceksiniz? Utanmadan, sıkılmadan hala bu halktan oy isteyenlere 'dur' demenin tam zamandır” dedi.

Doğar konuştuğu sırada AKP’nin seçim otobüsünün yüksek bir sesle tören alanından geçmesi halkın tepkisine neden oldu. Doğar halka tahriklere gelinmemesi çağrısında bulundu.

Doğar’ın ardından bu kez de Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Bedia Özgökçe Ertan konuştu. 31 Mart günü Ağrı halkının iradesine sahip çıkarak tavrını ortaya koyacağını söyleyen Özgökçe, “Buradan yükselen irade, coşku ve kararlılık sandığa yansıyacaktır. Zulüm kişiyi zalim yapar ama bu zulüm karşısında direneni de onurlu yapar. 31 Mart’ta AKP-MHP ittifakına en iyi cevabı vereceğiz” ifadesinde bulundu.

DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk de 91 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in eylemine dikkat çekti. Yıllardır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ağır bir tecrit altında olduğunu belirten Öztürk, “Leyla Güven devlete haklarını hatırlatıyor. Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüşmesi gerektiğini söylüyor. Ancak bunlar bu talepleri yerine getirmiyorlar. Çünkü barıştan korkuyorlar. Bugün AKP-MHP’nin diline savaştan başka bir şey düşmüyor. Ama İmralı’dan gelen ses barışın, demokrasinin sesidir. Bu tecrit kırılacak ve mutlaka kazanacağız” diye konuştu. Öztürk’ün konuşması “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları ile son buldu.

Son olarak konuşan yerine kayyum atanan Ağrı Belediye Eşbaşkanı ve Muş Belediye Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, belediyeyi kazandıktan sonra halkın tüm kesimlerinin çalışmalarından memnun olduğunu; ancak rantçıların bu durumdan memnun kalmadığını söyledi. Sakık, “Rantçılar ‘buraya kayyum atanırsa nasıl nemalanırız’ dediler ve kayyum atandı. Herkes iyi biliyor ki, Ağrı’yı huzurun kentine dönüştürdük. Daha önce kayyum atamak için hendek bahanesi kuruyorlardı ama burada huzur vardı. Siz 31 Mart’ta bunun hesabını sormalısınız. 31 Mart’ta burada meşaleyi yaktığınızda biz de Muş’tan meşaleleri yakacağız. Kimsenin ölmediği, barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye’yi inşa etme zamanıdır” diye konuştu.