HDP: Aleviler tehdit altında, AKP-MHP iktidarı faillerden yana

HDP, Alevilerin ölümle tehdit edildiğine dikkat çekerek, bunun sorumlusunun failleri koruyan ve nefret dili kullanan AKP-MHP iktidarı olduğunu vurguladı.

HDP Halklar ve İnançlar Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları, yazılı açıklama yaparak, Alevilere yönelik tehditlere dikkat çekti.
Açıklamada, "Alevilere yönelik tehdit, hakaret ve saldırılara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. İstanbul Pendik'te Alevilerin yaşadığı bir apartmanın bahçe duvarına 'Alevilere ölüm' yazılarak üzerine çarpı işareti konuldu" denildi.

'YARGI VE İKTİDAR CESARETLENDİRİYOR'

"Alevilere yönelik bu tür tehdit içerikli saldırıları yapanlar etkili bir soruşturmaya tabi tutulmadıklarından dolayı, saldırılarını sürdürmektedirler" vurgusunda bulunan Hatimoğulları, şunları da kaydetti:
"Alevilere yapılan hakaretleri fikir özgürlüğü kapsamında değerlendiren siyasallaşmış yargı kararları da saldırganları cesaretlendiriyor.
Maraş’ın, Çorum’un, Sivas'ın katillerinin dahi cezalandırılmadığı bir ülkede Alevilere karşı her türlü nefret suçunun ve hakaretin rahatlığı nedeniyle, Alevilere yönelik tehditlerin boyutları her geçen gün artarak devam ediyor.
Failleri koruyan kararlar, Alevileri ülkede, 'güvercin tedirginliğiyle' yaşamak zorunda bırakıyor.
Alevi vatandaşlara yapılan sözlü, yazılı ve fiziki saldırıların artmasının en önemli nedeni, kullanılan ayrımcı siyasi dil ve tek adam rejimine ait kamu otoritesinin işlenen nefret suçlarına karşı etkili tepki göstermemesidir.
İstanbul Pendik'teki bu saldırıyı gerçekleştiren saldırgan veya saldırganların derhal bulunup, etkili bir şekilde yargılanmasını bekliyor, saldırıyı bir kez daha en sert biçimde kınıyoruz."