HDP: Kayyuma karşı direnen Boğaziçililerin yanındayız

Boğaziçili öğrencilere saldırılara tepki gösteren HDP, "Üniversite fikriyatı ve kurumsal yapısı ağır bir saldırı altındadır. Direnen öğrenci ve akademisyenlerin yanındayız" dedi.

HDP Eğitim Politikaları, Spor, Kültür ve Sanat Komisyonu Eşsözcüsü Ender Öndeş, yazılı açıklama yaparak, "Kayyuma karşı direnen öğrenci ve akademisyenlerin yanındayız" dedi.
Önder, "Günümüz Türkiye’sinde ise üniversite fikriyatı ve kurumsal yapısı ağır bir saldırı altındadır. İktidarda olan tekçi zihniyet uzun bir zamandır üniversiteleri kendisine bağlı bir alan olarak yeniden inşa etmeyi hedef olarak önüne koymuş durumdadır" diyerek, şöyle devam etti:

'MÜCADELELERİNİ DESTEKLİYORUZ'

"Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrenci tepkileri polis şiddetiyle bastırılmaya çalışıldı. 4 Ocak günü salgına rağmen öğrencilerin kayyım atamasını protesto etmek için üniversitede toplanması üzerine öğrencilere polis saldırdı, gözaltılar oldu. 5 Ocak sabahı İstanbul’da 13 ilçede evlere baskın yapılıp 28 öğrenci gözaltına alındı. Öğretim üyeleri Rektörlük devir teslim işlemi yapıldığı sırada cübbeleriyle Rektörlük binası önünde toplanıp, binaya sırtlarını dönerek durumu protesto ettiler, öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep ettiler. Üniversite biat etmiyor. Protestolar bitmedi, devam ediyor.
Üniversite fikrini ve değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamaya karşı direnen Boğaziçi öğrencisi, öğretim üyesi ve tüm çalışanlarının yanındayız. Halkların Demokratik Partisi olarak bu mücadeleyi destekliyor, gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."