HDP: Demokrasiye inananlar AKP-MHP'ye karşı buluşmalı

HDP, "AKP-MHP ittifakının kurmak istediği rejimin kodları Bağdadi’ye ev sahipliği yapan bölgede saklıdır. Demokrasi isteyen herkesi Demokrasi İttifakını büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "AKP-MHP ittifakı, Kuzey ve Doğu Suriye’de adım adım inşa edilen demokratik yaşama karşı ÖSO’cu çetelerin jandarmalığında talan, yağma ve baskıyı esas alan bir egemenlik kurma amacındadır. Rojava’nın kadın özgürlükçü, seküler ve ekolojik yaşamını boğmayı önlerine hedef olarak koymuşlardır. Küresel güçler ise ya destek vererek ya da sessiz kalarak bu karanlığa taraf olduklarını her gün bir kez daha kanıtlamaktadır" denildi.

'AKP-MHP BÜYÜK YENİLGİNİN EŞİĞİNDE'

Açıklamada, "Bab, Cerablus, Efrîn ve 9 Ekim’den bu yana işgal edilen bölgelerde devreye konmak istenen bu yıkımın kimlere ev sahipliği yaptığını Efrîn'deki yağma ve yerinden edilmeden; Bab ve Cerablus’ta kadınların toplumsal yaşamdan silinmesi ve DAİŞ lideri Bağdadi ile DAİŞ Sözcüsü El-Muhacir’in öldürüldüğü coğrafyadan biliyoruz" diye belirtildi.
Açıklamada, Cumhuriyet’in ilanının yıl dönümünde Cizre gibi Kürt halkının yaşayan hafızası olan bir kente kayyum gasbı uygulanmasının, AKP-MHP ittifakının yeniden organize etmek istediği devletin bir kez daha tekçilik üzerinden kurulmak istendiğini gösterdiği vurgulandı.
"Genelde Ortadoğu, özelde ise Türkiye’de AKP-MHP iktidarı büyük bir yenilginin eşiğindedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, Rojava'nın ise özgür yaşamı temsil ettiğine dikkat çekildi.

'AKP'NİN KODLARI BAĞDADİ'NİN SAKLANDIĞI YERDE SAKLI!'

Türkiye kamuoyuna seslenilen açıklamada, "Bu ülkenin seküler ve demokrat kesimleri bilmelidir ki, AKP-MHP ittifakının kurmak istediği rejimin kodları Bağdadi’ye ev sahipliği yapan bölgede saklıdır. Bu kodlar Alevilerin ibadetlerinin engellenmesinde, kadınların sokak ortasında katledilmesinde, iş cinayetlerinde, çocuklara yönelik şiddetin cezasız kalmasında, yolsuzluklarda, hortumlamalarda, yöneldiği her kesimi düşmanlaştıran nefret dilinde saklıdır" diye belirtildi.
HDP, açıklamasının sonunda da demokrasi, barış ve adalet isteyen herkesi Demokrasi İttifakını büyütmeye çağırdı.