HDP: Demokratik Cumhuriyet zaruridir

HDP eş genel başkanları, halk iradesinin gasp edilmesine dikkat çekerek, "Demokratik Cumhuriyet kaçınılmaz bir tercih olmalı" dedi.

HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, bugün "Cumhuriyetin 96. yılında 'Demokratik Cumhuriyet' çağrımızı yineliyoruz" başlığıyla yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Ulusal ve inanç kimliklerinin hak taleplerini ret ve inkâr eden, kadın özgürlük mücadelesini geriye itmek isteyen, ekolojik yıkımı hızlandıran politikaları devreye koyan mevcut iktidar anlayışı, Türkiye halklarına, Demokratik Cumhuriyete her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kanıtlarcasına işlemektedir. Cumhuriyet’in 96’ncı kuruluş yıl dönümünde Cizre’ye kayyum atanması, şimdiye kadar 4 milyona yakın insanın iradesinin yok sayılarak 19 belediyenin gasp edilmesi, cumhuriyeti demokratikleştirmenin zaruretini ortaya koymaktadır" denildi.

HDP, açıklamasının sonunda da "Geçmişiyle yüzleşmiş, toplumsal barışını tesis etmiş ve tekçilik yerine çoklukları esas alan Demokratik Cumhuriyet seçeneği kaçınılmaz bir tercih olarak önümüzde durmaktadır" dedi.