HDP'den DİSK'e ziyaret: Topyekûn mücadele!

HDP heyeti, Demokrasi Yürüyüşü kapsamında DİSK'i ziyaret etti. Heyetler, ortak ve topyekûn mücadele mesajları verdi.

Demokrasi Yürüyüşü'nü sürdüren Hakların Demokratik Partisi (HDP), temaslarına 4’üncü gününde Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ziyareti ile devam etti.

Beşiktaş’ta bulunan DİSK Genel Merkezi’ne giden HDP heyetinde Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan ve PM üyesi Doğan Erbaş yer aldı.

HDP heyetini DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel Sekreter Adnan Serdaroğlu karşıladı.

‘YÜRÜYÜŞTEN SONRA DİĞER AŞAMALARA GEÇECEĞİZ'

Yürüyüşün halkta ciddi umut yarattığını ifade eden Oluç, dün Amed'de milletvekillerine saldırı olduğunu, ancak bu saldırıların yürüyüşlerini engellemeyeceğini söyledi. 1 Haziran tarihinde Tutum Belgesi açıkladıklarını hatırlatan Oluç, bu tutum belgesinin asgari düzeyde herkesin kabul edebileceği bir belge olduğunu vurguladı.

Tutum belgesinde demokrasi ittifakın koşullarının yaratılması için tüm demokrasi güçlerine çağrıda bulunduklarını dile getiren Oluç, “5 aşamalı bir eylem takvimiz var. Bunun ilki olan Demokrasi Yürüyüşü ayın 20’sinde Ankara’da son bulacak. Ondan sonra diğer aşamalarına geçeceğiz. Bu kapsamada herkesi ziyaret ediyoruz” dedi.

Oluç, AKP-MHP iktidarının baskıcı politikalarına karşı her alanda mücadelenin yükseltilmesi gerektiğini belirtti.

ÇERKEZOĞLU: DEMOKRASİNİN KIRINTISI KALMADI

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise HDP’nin yürüyüşün engellenmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Çerkezoğlu, Türkiye’de demokrasinin kırıntısının bile ortadan kaldırıldığı bir dönemden geçtiklerini kaydederken, "Yan yana durup mücadele etmeliyiz” diye konuştu. Çerkezoğlu, “emekçilere ve demokrasi güçlerine dönük saldırıların arttığı bir dönemde topyekûn mücadele etmekten başka şansımız yok" vurgusunda bulundu.