HDP'den tutuklamalara tepki: İktidarın son çırpınışları

HDP MYK, "6 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde tutuklandı. Bu operasyonlar iktidarın son çırpınışlarıdır. Hesap günü yakındır" dedi.

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), siyasi soykırım operasyonlarına karşı yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"İzmir’de gözaltına alınan ve aralarında MYK üyemiz İdil Uğurlu, Barış Anneleri ve Gençlik Meclisi üyelerimizin de bulunduğu 6 arkadaşımız hukuksuz bir şekilde tutuklandı.  

Bugüne kadar partimize, dostlarımıza ve direnen kesimlere yönelik saldırı ve operasyonlarla ayakta kalmaya çalışan AKP iktidarı, seçim arifesinde bu operasyonlarla ömrünü uzatmaya çalışıyor. Son 7 yıldır partimize karşı yapılan hiçbir operasyon sonuç almadığı gibi bundan sonra yapılacak hiçbir operasyon da iktidar lehine sonuç vermeyecektir. Bu operasyonlar iktidarın son çırpınışlarıdır. Hesap günü yakındır; hiçbir operasyon, baskı ve saldırı Türkiye halklarının değişim talebinin ve bu iktidarı gönderme iradesinin önüne geçmeyecektir.

İdil Uğurlu ve tutuklanan arkadaşlarımız, daha önce tutuklanan binlerce arkadaşımız gibi bu halk adına mücadele eden demokratik dönüşümün emektarlarıdır. Kriminal olan da suçlu olan da arkadaşlarımız değil, çetelerle boy boy fotoğrafı olanlardır, halkı enkaz altında bırakanlardır, rant, talan ve yolsuzluktan beslenenlerdir. Onların da yargı karşısında hesap vereceği günler yakındır."