HDP, Dersim’de esnafı ziyaret etti: Esnaf satış yapamıyor

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Bülbül, esnafın satış yapamadığına dikkat çekti.

HDP Dersim İl Örgütü, kent merkezinde ve sanayi bölgesinde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi.

HDP milletvekilleri Alican Önlü ve Kemal Bülbül ile İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil ve İbrahim Kasun, yerine kayyum atanan Akpazar Belediye Eşbaşkanı Orhan Çelebi ve partililer ziyarete katıldı.

HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, “Büyük marketler, alışveriş merkezlerinin açılması, dışarıdan getirilen esnafa hukuk dışı kredi desteği verilmesi, yerli esnafın rekabet gücünü de azaltıyor. Buraya ilişkin ise tam tersine üretime dayalı birçok alan yasaklanıyor” dedi.

Önlü, “Mera, bölge yasağı konuyor ve ister istemez üretimin önü kapatılıyor. Yerli üretim olmayınca da burada ki esnafın rekabet etme gücü kalmıyor” diye ekledi.

Kentteki işsizliğe dikkat çeken HDP Milletvekili Kemal Bülbül ise, esnafın dükkanlarında boş oturduğunu, satış yapamadığını belirtti.

Bülbül, esnafa herhangi bir maddi yardımın yapılmadığını ve zor durumda olduklarını söylerken, “Tabi Dersim’in kendine mahsus çok özel sorunları da var. Hepsi birleşince sosyo-psikolojik sorun da ortaya çıkıyor. Ekonomik sorun da eklenince yükü oldukça ağır bir sorun var” ifadelerini kullandı.