HDP: Gazeteci Oruç sınırda ölüme terk edilmişti!

HDP Doğubayazıt İlçe Örgütü, Gazeteci Aziz Oruç'la birlikte gözaltına alınan ve tutuklanan İlçe Eşbaşkanları Abdullah Ekelek'e dair açıklama yaptı.

Ağrı'da, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Doğubayazıt İlçe Örgütü, Gazeteci Aziz Oruç ile birlikte gözaltına alındıktan sonra dün tutuklanan İlçe Eşbaşkanları Abdullah Ekelek ve belediyenin eski meclis üyesi Muhammet İkram Müftüoğlu'na dair açıklama yaptı.

'GAZETECİ OLDUĞU BİLİNMESİNE RAĞMEN...'

Parti binasında yapılan toplantıda konuşan HDP İlçe Yöneticisi İsmet Demir, Aziz Oruç'un gazeteci olduğu açıkça bilindiği halde iktidar medyası tarafından “terörist” olarak lanse edilmeye çalışıldığını söyledi.

'ÖLÜME TERK EDİLDİ'

İran devleti tarafından yakalanıp insanlık dışı uygulamalarla işkence edilen Oruç'un, sınırda boş bir arazide, tel örgüler arasında ölüme terk edildiğini söyleyen Demir, sonrasında yaşananları şöyle anlattı:
"(...) İlçe Eşbaşkanımız Ekelek, yalın ayak olarak ilçeye yakın bir yere gelen ve donmak üzere olan gazeteci Oruç'un bulunduğu yere giderek yardımcı olmuştur. Ertesi gün Aziz Oruç'un ailesine ulaşarak üzere taksi için yol kenarında bekleyen İlçe Eşbaşkanımız ve gazeteci Oruç, ani bir baskınla yere yatırılarak, ters kelepçelenip gözaltına alınmıştır.
Bu gözaltından sonra gazeteci Oruç, Ekelek ve gözaltına alınan Muhammet İkram Müftüoğlu, gerek aileleri gerekse de avukatlarıyla görüştürülmemiştir."